Ελλάδα

Μητέρα συγκλονίζει: Πώς το ακραίο bullying στο σχολείο οδήγησε την κόρη μου στην απόπειρα αυτοκτονίας

Το μαρτύριο της κόρης της Σταυρούλας ξεκίνησε στα 15 της χρόνια, όταν το κορίτσι έπεσε θύμα άγριου bullying στο σχολείο, πράγμα που την οδήγησε μέχρι και στην απόπειρα αυτοκτονίας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυκτα», η μητέρα της Σταυρούλας περιέγραψε τον εφιάλτη που πέρασε η κόρη της στο σχολείο καθώς και το πως έμαθε πως το παιδί της προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του.
Η κόρη της Σταυρούλα έπεσε θύμα ακραίου bullying από μία παρέα αγοριών στο σχολείο.
Αρχικά τα αγόρια την κορόιδευαν εξαιτίας μίας ελιάς που είχε στο πρόσωπο, ωστόσο τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ στη συνέχεια.
Αρνούμενη να συνάψει σχέση με ένα αγόρι από την παρέα των «μπούλιδων», η κοπέλα υπόμενε αρχικά την αισχρή συμπεριφορά του, η οποία είχε και πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα.

Υπήρξαν φορές που της πετούσαν λουκέτα σε κατάληψη, την έσπρωχναν για να πέσει από τις σκάλες, την χαστούκιζαν και τις πετούσαν μέχρι και πέτρες.
Η συμπεριφορά αυτή είχε επιπτώσεις στην ψυχολογία και την υγεία του κοριτσιού… δεν έτρωγε γιατί της έλεγαν πως είναι παχιά, είχε νεύρα, της έπεφταν τα μαλλιά και δεν μοιραζόταν τίποτα με κανέναν γιατί φοβόταν.
Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν το παιδί της επιχείρησε να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στις τουαλέτες του σχολείου.
Δυο μέρες πριν, την είχαν σπρώξει από τη σκάλα του σχολείου με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι της και να κυκλοφορεί με γύψο.

Η κοπέλα είχε κλειστεί στην τουαλέτα του σχολείου, είχε ανέβει πάνω σε έναν κουβά και με τον επίδεσμο του χεριού της, αποπειράθηκε να κρεμαστεί.
Ωστόσο το παιδί φοβήθηκε, μετάνιωσε και δεν έδωσε τέλος στην ζωή του. Προσπάθησε να βγει από τις τουαλέτες, αλλά αυτές δεν είχαν χερούλι με αποτέλεσμα να αρχίζει να ουρλιάζει και να χτυπά την πόρτα. Οταν έφτασαν εκεί οι καθηγητές κατάλαβαν τι είχε αποπειραθεί να κάνει.
Η Σταυρούλα εκείνη την ημέρα είχε πάει στο σχολείο, έχοντας το ένστικτο πως κάτι κακό θα συμβεί.

«Εκείνη την ημέρα είχα πάει να πάρω την κόρη μου από το σχολείο και έβλεπα ότι αργούσε να βγει το παιδί. Με είδε η καθαρίστρια του σχολείου και μου είπε ότι η κόρη μου επιχείρησε να αυτοκτονήσει και είναι με τους δασκάλους. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς. Τότε μπήκα μόνη μου μέσα στο σχολείο και είδα την κόρη μου σε χάλια κατάσταση και να είναι δυο καθηγητές πάνω από το κεφάλι της και να της μιλούν» λέει η Σταυρούλα η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή.
Μετά από αυτό , η Σταυρούλα πήρε την κόρη της και επισκέφτηκαν αμέσως έναν ψυχολόγο.
Με την σειρά της η ψυχολόγος της εξέτασε το παιδί και ανακοίνωσε στην Σταυρούλα πως εκείνο είχε πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του στο σχολείο.

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το