Οικονομία

Μειώσεις μέσω Ενιαίου Μισθολογίου από το 2016 βλέπει η ΑΔΕΔΥ

dimosio
Συζήτηση από το μηδέν για τους μισθούς του Δημοσίου τεκμαίρεται ότι υποκρύπτεται στην διατύπωση της νέας ελληνικής πρότασης που δεν λαμβάνει ως βάση των αποδοχών αυτές του 2014.

Ειδικότερα, στη νέα πρόταση αυτός ο όρος δεν υπάρχει και η ερμηνεία για συζήτηση από μηδενική βάση φαίνεται ότι αποτελεί υποχώρηση προς τις θέσεις των δανειστών.
Το “άνοιγμα της ψαλίδας” που ζητούν οι δανειστές -διατηρώντας ίδιο το συνολικό μισθολογικό κόστος- έστω να συνδέεται ο μισθός με την παραγωγικότητα θεωρητικά γίνεται είτε με την αύξηση των μισθών των υψηλόμισθων είτε με τη μείωση των μισθών των χαμηλόμισθων είτε και με τα δυο ταυτόχρονα.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε αυτό το άνοιγμα αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει μείωση. Πιθανότατα υπολογίζουν ότι θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων από τις αθρόες αιτήσεις που γίνονται για συνταξιοδότηση και θα αυξηθούν οι μισθοί των υψηλόμισθων.
Η ΑΔΕΔΥ ωστόσο βλέπει μειώσεις πίσω από αυτή τη ρύθμιση και ενώ ήταν για σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο για το νέο σύστημα της αξιολόγησης, η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισε να μην μεταβεί καθώς θέλει να εξετάσει όλες τις πτυχές της ελληνικής πρότασης.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το