Τοπικά

Μείωση κατά 30% των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης σε Ιωλκό και Άλλη Μεριά

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για μείωση των τελών δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης έτους 2017 στις περιοχές Ιωλκού και Άλλης Μεριάς, προκειμένου να υπάρξει ευθυγράμμιση με την κλίμακα τιμολόγησης της Πρώτης Ζώνης (Δ.Ε. Πορταριάς-Μακρινίτσας-Κατηχωρίου-Σταγιατών-Δράκειας-Χανίων-Αγίου Λαυρεντίου & Αγίου Βλασίου). Τα ποσοστό της μείωσης διαμορφώνεται σε 30% στα πρώτα 50 κυβικά κατανάλωσης νερού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την τιμολογιακή και την γενικότερη πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ στο θέμα του νερού.

Ο κ. Πατσιαντάς είπε ότι οι πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων Ιωλκού και Άλλης Μεριάς αισθάνονται ικανοποιημένοι που ευθυγραμμίζονται επιτέλους με τους κατοίκους της Μακρινίτσας.

«Είχαμε επισημάνει ότι υπάρχουν αδικίες. Τώρα φαίνεται ότι αντιληφθήκατε πως “βγάζουν μάτια” αυτές οι ρυθμίσεις. Και πάλι όμως παραμένουν υψηλές οι χρώσεις», σημείωσε από την πλευρά της η Νατάσα Οικονόμου.

Ο Απ. Νάνος επιτέθηκε στη δημοτική αρχή για την πολιτική της στο θέμα του νερού, σημειώνοντας ότι, αφού ανέβασε την τιμολόγηση κατά 200%, τώρα κάνει μείωση 20% σε μια περιοχή. Πρόσθεσε επίσης πως είναι απαράδεκτο να κόβεται το νερό σε σπίτια με χρέος στη ΔΕΥΑΜΒ άνω των 80 ευρώ.

Οι αυξήσεις δεν ήταν 200% αλλά 280% σε κάποιες περιοχές», υπερθεμάτισε ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας και επανέφερε το αίτημα για κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο των αναλογιστικών μελετών με βάση τις οποίες προέκυψαν τα νούμερα.

Ο Θ. Διαμαντένιας έδωσε έμφαση στο θέμα της ποιότητας του νερού, υπογραμμίζοντας ότι στην Ν. Αγχίαλο δεν υπάρχει κανένας που να πίνει το νερό της ΔΕΥΑΜΒ.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την τιμολογιακή πολιτική, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Α. Σαββάκης υποστήριξε ότι ο αυξήσεις έγιναν σε περιοχές που οι καταναλωτές πλήρωναν 10 ευρώ. Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόφαση σχετικά με την διακοπή της υδροδότησης για χρέη άνω των 80 ευρώ, υπάρχει εδώ και χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το