Ελλάδα

Μπλε Φάλαινα: «Χιονοστιβάδα» οι καταγγελίες στις ελληνικές Αρχές από τρομοκρατημένους γονείς

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο της «μπλε φάλαινας» – του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού – στην Ελλάδα.

Καθημερινά υπάρχουν 15-20 καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο φαινόμενο ή έχουν δει ορισμένα ύποπτα στοιχεία στα παιδιά τους.

Σε μια περίπτωση οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές επικοινώνησαν με τις Αρχές της Σουηδίας καθώς ένας έφηβος σουηδικής καταγωγής που ζει στη χώρα μας επιχείρησε να αυτοκτονήσει με το συγκεκριμένο «παιχνίδι».

Ελληνας μαθητής περιγράφει πώς τον «ψάρεψαν» στο Facebook για να παίξει την «Μπλε Φάλαινα»

Σοκ προκαλεί η καταγγελία που έκανε 14χρονος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για το παιχνίδι-τρόμος «Mπλε Φάλαινα».

Ο ανήλικος μαθητής, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, έχοντας τη σχετική άδεια από τους γονείς του, περιέγραψε πώς κάποιος προσπάθησε να τον παγιδεύσει, μέσω Facebook, στο παιχνίδι-τρόμο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο 14χρονος, ήταν στο Facebook όταν έλαβε μήνυμα από έναν άγνωστο ο οποίος συστήθηκε ως «Μπλε Φάλαινα» και του πρότεινε να παίξουν ένα παιχνίδι.

Ο 14χρονος απάντησε θετικά και όταν τον ρώτησε ποιο είναι το παιχνίδι, έλαβε απάντηση πως έπρεπε να χτυπήσει τον εαυτό του, να καταγράψει την πράξη σε βίντεο και να το στείλει.

Όταν ο 14χρονος αντέδρασε ρωτώντας ποιος είναι ο άγνωστος, ο τελευταίος απλά έσπευσε να εξαφανιστεί. Όπως λέει το παιδί, τον μπλόκαρε και τα μηνύματα σταμάτησαν να εμφανίζονται.

Σύμφωνα με την περιγραφή του παιδιού, ο άγνωστος έγραφε στα ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες.

Ευτυχώς το παιδί κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αμέσως είπε όσα έγιναν στη μητέρα του. Εκείνη ενημέρωσε το Α.Τ. Ευζώνων και αμέσως μετά ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ερευνά πλέον την υπόθεση.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το