Τοπικά

Μετά από συντήρηση έπεσε το «Καναντέρ» από την 111 Πτέρυγα Μάχης

17264DF07B5A39104B1B5C629CEC9285

Δεκαοκτώ ημέρες μετά τη συντήρησή του είχε μετασταθμεύσει στην 111 Πτέρυγα Μάχης το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου «Καναντέρ», που είχε πέσει στα Δερβενοχώρια, στη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Νέα διάσταση στην πτώση του αεροσκάφους δίνει η αποκάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή.
Το αεροσκάφος με σειριακό αριθμό 1111 είχε επιστρέψει στη μονάδα 18 ημέρες μετά από πεντάμηνη συντήρηση στην ΕΑΒ!
Αυτό προκύπτει από τις ημερομηνίες που έδωσε ο κ. Καμμένος σχετικά με τις συντηρήσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Θανάση Δαβάκη.
Ο κ. Δαβάκης, με αφορμή την πτώση του αεροσκάφους στα Δερβενοχώρια, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας στοιχεία για τη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών και για τα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί.
Απαντώντας στις 20 Ιουλίου 2016, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παραχώρησε στοιχεία για τις συντηρήσεις των αεροσκαφών.
Από τα στοιχεία του υπουργού προκύπτει ότι το αεροσκάφος που κατέπεσε στα Δερβενοχώρια, είχε επιστρέψει στη βάση του μόλις 18 ημέρες, μετά από 5μηνη συντήρηση, που του έγινε στην ΕΑΒ. Είχε εισαχθεί για συντήρηση στις 18 Ιανουαρίου 2016 και είχε επιστραφεί στις 8 Ιουνίου 2016 στην αεροπορική βάση Ν. Αγχιάλου, όπου και είχε μετασταθμεύσει, ενώ κατέπεσε στις 26 Ιουνίου. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας μελετούν τα αίτια της πτώσης. Ωστόσο το γεγονός ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες, θα δυσχεράνει κατά πολύ τη διερεύνηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το