Πολιτισμός

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το 3ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου

Παράταση στο κάλεσμα συμμετοχής για το «3ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου» που θα διοργανωθεί την άνοιξη του 2018 από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου και πολλούς ακόμη φορείς, δίνει η Ένωση, σε συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους, που επιθυμούν να λάβουν μέρος.
Η νέα και οριστική πλέον ημερομηνία, είναι μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.
Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο, με προτεινόμενους συγγραφείς από την Μαγνησία, αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως και Ελλήνων του εξωτερικού.

Η πρόσκληση ωστόσο, απευθύνεται και σε όλους όσοι επιθυμούν ως συγγραφείς να συμμετάσχουν εθελοντικά και με αυτοεκδόσεις, καθώς και σε ανθρώπους των τεχνών, που μπορούν να υποστηρίξουν ένα εργαστήριο στη διάρκεια του Φεστιβάλ, όπως και σε σχήματα καλλιτεχνικά, χορωδίες, ορχήστρες κ.α. (με συμμετοχή παιδιών- εφήβων), που θα λάβουν μέρος επίσης εθελοντικά, σε παράλληλο πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται την ίδια περίοδο. Οι έχοντες την επιθυμία, θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα (με τα στοιχεία του συγγραφέα, εκδοτικής, τίτλος, ημερ. κυκλοφορίας, τηλέφωνα και mail) και για την τελική επιλογή, θα τηρηθεί, τόσο σειρά προτεραιότητας, όσο και κριτήρια από επιτροπή.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τους εκδοτικούς οίκους, «θα σας παρακαλούσαμε να μας ορίσετε τους συγγραφείς που μπορούν συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια το τετραήμερο του Φεστιβάλ. Ο αριθμός συγγραφέων που θα προτείνετε δεν πρέπει να ξεπερνά τον αριθμό 5-6 διευκολύνοντάς μας έτσι στη διαδικασία επιλογής και σύνταξης του προγράμματος του Φεστιβάλ, που θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια από την Επιτροπή αξιολόγησης της Ένωσης Γονέων. Ο περιορισμός αυτός οφείλεται στην πρόθεση της οργανωτικής επιτροπής για την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση εκδοτικών οίκων-συγγραφέων στο Φεστιβάλ. Προϋπόθεση συμμετοχής, αποτελεί , ότι το βιβλίο θα είναι της τελευταίας χρονιάς και ο συγγραφέας δεν θα έχει παρουσιαστεί από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, πάνω από δύο φορές στο «Φεστιβάλ». Τα εργαστήρια θα πρέπει να αφορούν μαθητές νηπιαγωγείων, Δημοτικών αλλά και Γυμνασίων, εφήβων, καθώς και εκπαιδευτικών-γονέων και να αφορούν βέβαια σε παιδικά και εφηβικά βιβλία.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα προς διάθεση βιβλία κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα αφορούν μόνο τίτλους των συγγραφέων που θα προτείνετε και αυτό μόνο μέσα από την εξασφαλισμένη από μέρους μας, παρουσία βιβλιοπωλείων. Περιμένουμε τις απαντήσεις/προτάσεις σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης [email protected] , μέχρι και την 10η Δεκεμβρίου 2017 (καταληκτική ημερομηνία), ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή συμμετοχή».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το