Τοπικά

Με την συμμετοχή 80 σπουδαστών ξεκίνησαν τα σεμινάρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Σκιάθο

Ξεκίνησαν με την δικτυακή παρουσία 80 σπουδαστών τα σεμινάρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Σκιάθο. Η συμμετοχή άγγιξε το απόλυτο 100% όσων είχαν δηλώσει συμμετοχή εντός και εκτός του νησιού.
Η πρώτη εισήγηση έγινε από τον κ. Νότη Μαρτάκη,καθηγητή και μέντορα στα Πανεπιστημιακά προγράμματα του Τμήματος του Μ.Κ. και προέδρου του MTC GROUP με θέμα : COVID-19 vs TOURISM – Διαχείριση τουριστικών προορισμών”
Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι νέες τάσεις και τα δεδομένα της ταξιδιωτικής αγοράς πριν και μετά την εμφάνιση της πανδημίας.
• Η μεταστροφή από το μαζικό στον επιλεκτικό τουρισμό/ευκαιρίες για ποιοτική στροφή στο τουριστικό πλήθος.
• Το δίπτυχο «ποιότητα και ασφάλεια» σε αντικατάσταση του παραδοσιακού μοντέλου «ήλιος και θάλασσα»/ το ανταγωνιστικό πεδίο στη σχέση αξίας-τιμής.
• Τα φαινόμενα της εποχής: φόβος = προσοχή /φοβία = εμμονή και τα σύνδρομα του σύγχρονου ταξιδιώτη : αγοραφοβία/ ιδρυματοποίηση
• Η υπεροχή των επικοινωνιακών κανόνων στη διαχείριση κρίσης έναντι των κλασσικών μεθόδων προβολής/ η σχέση πομπού – δέκτη και το περιεχόμενο του μηνύματος.
• Η μεθοδολογία υπέρβασης του εμποδίου του δισταγμού στην πραγματοποίηση του ταξιδιού/ ο ρόλος των επαγγελματιών στη διαδικασία πειθούς.
• Η «κινητοποίηση» των ειδικών ομάδων συμφερόντων και η προσαρμογή στον εναλλακτικό χαρακτήρα των διακοπών/ workation η νέα μορφή τουρισμού ή αλλιώς οι ψηφιακοί νομάδες.
• Παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές

Πριν την έναρξη της εισήγησης χαιρετισμούς απηύθυναν: o Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων Αθανάσιος Ζλατούδης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Αμοργού Πόπη Δεσποτίδη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Σκιάθου Διαμαντής Μαθηνός, η επικεφαλής της σχολής τουρισμού Μάγδα Πειστικού, η εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Ρούλα Διολέττα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου Χρήστος Δημητριάδης, ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Μανώλης Κανταράκης και από την ΠΕΔ Θεσσαλίας η Αντωνιάδου Βασιλεία.

Τα επόμενα μαθήματα έχουν προγραμματιστεί για τις 16 & 30 Ιανουαρίου ημέρες Σάββατο στις 19:00 ενώ οι εισηγήσεις με τις φόρμες συμμετοχής θα ανακοινωθούν εντός της νέας εβδομάδας.
O συντονισμός πραγματοποιείται από 4μελή ομάδα αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Διαμαντή Μαθηνό, την επικεφαλής της σχολής τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Μάγδα Πειστικού, το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Βίκυ Αξιαρλή και τον Δημοσιογράφο Νίκο Τζούμα που είχε τον συντονισμό της παρουσίασης.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον κ. Κουφίδη Στέφανο της Skiathos Web Solutions για την πολύτιμη βοήθειά του στα γραφιστικά καθώς και την ηλεκτρονική επικοινωνία των σπουδαστών (φόρμα συμμετοχής κλπ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το