Τοπικά

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων η εκδήλωση για τη διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η δεύτερη στρογγυλή τράπεζα του κύκλου Η Ορθοδοξία και οι “άλλοι” στην Ελλάδα του 2040, με τίτλο «Η διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο». Στη στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, συμμετείχαν ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης (Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τμήμα Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ), ο Χαρίδημος Τσούκας (Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου), η Trine Stauning Willert (Επίτιμη Ερευνήτρια στο Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ και Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Κοπεγχάγης, Δανία) και ο π. Βασίλειος Θερμός (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών). Τη εκδήλωση συντόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας «Η Ορθοδοξία και οι “άλλοι” στην Ελλάδα του 2040»

Στο τέλος των τοποθετήσεων, σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Παντελή Καλαϊτζίδη, του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών και του π. Αμφιλόχιου Μήλτου.

To βίντεο από τη ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο
https://www.youtube.com/watch?v=VvA5zbJSpBY (ελληνικά)
και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=ghnij_EHgbQ (αγγλικά).

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη στρογγυλή τράπεζα του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το