Τοπικά

Σταθερές οι τιμές στα σχολικά είδη – Κορυφώθηκε η κίνηση στα βιβλιοπωλεία 

Κορυφώθηκε η κίνηση χθες το μεσημέρι στα βιβλιοπωλεία και τα χαρτοπωλεία με την αγορά των σχολικών ειδών, μια κίνηση που άρχισε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες με τις σχολικές τσάντες και τα φροντιστηριακά βιβλία. Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, παρόλο που οι βιβλιοπώλες αγόρασαν πιο ακριβά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Οι μαθητές, κυρίως των μικρότερων ηλικιών, με χαρά περίμεναν την επιστροφή στο σχολείο και στην κανονικότητα, αγοράζοντας σχολικές τσάντες, κασετίνες και όλα τα απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Νομού Μαγνησίας κ. Χρήστος Αγιώτης τόνισε πως η κίνηση για τα σχολικά είδη άρχισε από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. «Πρώτα με τις τσάντες και τα φροντιστηριακά βιβλία και κορυφώνεται με τις λίστες των σχολικών ειδών, κυρίως των Δημοτικών Σχολείων, αλλά και για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου» επισήμανε.
Ο ίδιος σημείωσε πως οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρότι τις συνεχόμενες αυξήσεις, λόγω της δυσκολίας του εκτελωνισμού, οι οποίες αύξησαν τις φορτωτικές και τις εισαγωγές των προϊόντων, που οι τιμές παραμένουν ίδιες στα βιβλιοπωλεία. Τα προϊόντα από όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχουν μείνει σταθερές. Αυξήσεις υπάρχουν κυρίως από εισαγόμενα προϊόντα» ανέφερε.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τις σχολικές τσάντες. «Κάθε χρόνο υπάρχει ενδιαφέρον για σχολικές τσάντες. Εξάλλου εκατοντάδες παιδιά πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο. Πρόκειται για μια καθιερωμένη αγορά κάθε 2 – 3 χρόνια, με τη σχολική τσάντα να είναι σε πρώτη ζήτηση κάθε Σεπτέμβριο» τόνισε, για να προσθέσει πως οι τιμές δεν έχουν αλλάξει και μπορεί κανείς να βρει τσάντα από 15 ευρώ.
Τέλος ο ίδιος σημείωσε πως τα βιβλιοχαρτοπωλεία της Μαγνησίας θα είναι ανοιχτά όλο τον Σεπτέμβριο από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωί και απόγευμα, και το Σάββατο το πρωί, για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.
Από την πλευρά της η κ. Φωτεινή Κωστοπούλου τόνισε πως άρχισε η κίνηση για τα σχολικά είδη, με τον κύριο όγκο να είναι από χθες το μεσημέρι, όταν πήραν οι μαθητές τις λίστες από τα σχολεία.
Όσον αφορά στις τιμές, αυτές είναι για όλα τα βαλάντια. «Αν και οι τιμές ήταν λίγο αυξημένες, συναισθανόμενοι την οικονομική συγκυρία, οι τιμές που πουλάμε, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι» επισήμανε.

Στις σχολικές τσάντες, παρότι μεσολάβησε ένας χρόνος όπου δεν χρησιμοποιήθηκε, λόγω της τηλεκπαίδευσης, υπάρχει ζήτηση. «Οι τιμές είναι σταθερές τα τελευταία χρόνια και κυμαίνονται από 20 έως 50 ευρώ για μια σχολική τσάντα, ενώ υπάρχουν και προσφορές, ώστε να διευκολυνθεί ο πελάτης» κατέληξε.
Η κ. Θεοδώρα Αγιώτη σημείωσε πως η κίνηση ήδη έχει αρχίσει, με τους μαθητές με ζήλο να θέλουν να πάνε στο σχολείο και να επιστρέψουν στην κανονικότητα. «Οι τιμές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, παρόλο τις αυξήσεις, τις οποίες και απορροφήσαμε» τόνισε, για να συμπληρώσει πως «στις σχολικές τσάντες υπήρχε ζήτηση από νωρίς, μιας και οι μαθητές, της μικρότερης ηλικίας κυρίως, ήθελαν και ανέμεναν με χαρά την επιστροφή στα σχολεία. Οι τιμές στις τσάντες αρχίζουν από 20 ευρώ με τις απαραίτητες προδιαγραφές» δήλωσε.
Τέλος ο κ. Βασίλης Κανατούλας αναφέρθηκε στην υψηλή κίνηση στα σχολικά είδη, τονίζοντας πως οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα και δεν υπήρξαν αυξήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το