Τοπικά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η “Παιχνιδο-δομή” από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Βόλου

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο “Σπίτι της Οδηγού” τα Στελέχη των Ομάδων του Βόλου και των Τ.Τ. Αγριάς και Ν. Ιωνίας παρακολούθησαν Ημερίδα που διοργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Βόλου σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ευθύνης «Παιχνιδόσωμα». Η ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν.

Στη διάρκεια της ημερίδας που περιλάμβανε βιωματικά εργαστήρια και θεωρητική πλαισίωση, τα Στελέχη συμμετείχαν ενεργά σε εμψυχωτικές δραστηριότητες με θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή και κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς βασισμένες στη θεατρική πλοκή.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενεργητική συμμετοχή των μελών της ομάδας, η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, η προσέγγιση της σωματικής αντίληψης με τρόπο δημιουργικό και η βιωματική εκπαίδευση.

Μέσα από τα εργαστήρια και τη συζήτηση που ακολούθυσε, τα Στελέχη είχαν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να γνωρίσουν βιωματικά τα χαρακτηριστικά του θεατρικού λόγου και τη βασική δομή μιας δημιουργικής συνάντησης, να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο τη σημασία των θεατρικών συμβάσεων, να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του αφηγηματικού και του διαδραστικού τρόπου εκφορά ς των παιχνιδιών, να συνειδητοποιήσουν ότι το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί ένα σύνθετο καλλιτεχνικό προΐόν στο οποίο συμβάλλουν πολλές τέχνες.

To Παιχνιδόσωμα είναι Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης και Έκφρασης (Κ.Β.Ε.Ε.Π) και αποτελεί ανεξάρτητη, μη κυβερνητική εταιρεία. Τα προγράμματα του Κέντρου είναι βιωματικά και απευθύνονται σε ενήλικες. Οι σκοποί του Φορέα Παιχνιδόσωμα ΑΜΚΕ είναι μη κερδοσκοπικοί, μορφωτικοί-εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί, καλλιτεχνικοί, επιστημονικοί και έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την Ομάδα. Ο Φορέας Παιχνιδόσωμα ΑΜΚΕ συστήθηκε έχοντας ως επιδίωξη τη συλλογική και κοινωνική ωφέλεια μέσω της ανάπτυξης των κοινωνικών δεξιοτήτων των μελών των ομάδων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης, την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, τη σωματική ευεξία και ψυχοσωματική υγεία του ατόμου και των ατόμων σε ομάδες.

Ο Oδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους 5-17 ετών. Σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων, ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους ενεργούς πολίτες. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1932, έχει ενεργή παρουσία σε 100 πόλεις στην Ελλάδα και είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) εξελίσσεται συνεχώς, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής ως μία δυναμική και πρωτοποριακή κίνηση ανάπτυξης και πολιτισμού. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των ενήλικων μελών του που εκπαιδεύονται συστηματικά, ώστε να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το