Τοπικά

Σφραγίστηκε το ξύλινο γεφύρι στην Πολυτεχνική

Έκλεισε χθες η πρόσβαση στο ξύλινο γεφυράκι που συνδέει την περιοχή των Παλαιών με την Πολυτεχνική Σχολή, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των φοιτητών να μπορεί να γίνει μόνο από τη μεγάλη γέφυρα μπροστά από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.
Η ξύλινη γέφυρα είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια διάφορες ζημιές, αλλά εδώ και λίγους μήνες η κατάσταση είχε επιδεινωθεί, αφού εμφάνιζε κλίση. Μάλιστα φοιτητές που μετέβηκαν τη Δευτέρα στο Τμήμα Χωροταξίας για να κάνουν μαθήματα εξέφρασαν στους καθηγητές τον έντονο προβληματισμό τους για την κατάσταση της γέφυρας ζητώντας παρεμβάσεις.
Τελικά χθες συνεργείο του Δήμου Βόλου μετέβη στο σημείο και σφράγισε τις δύο εισόδους, ώστε να μην κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα κάποιου διερχόμενου φοιτητή ή άλλου πολίτη.
Το συγκεκριμένο ξύλινο γεφυράκι βρίσκεται πριν την εκβολή του χειμάρρου Κραυσίδωνα και συνδέει την οδό Ζάχου με την οδό Αλαμάνας και ακολούθως με τον περιβάλλοντα χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τους φοιτητές, τους απλούς πολίτες, αλλά και τους ποδηλάτες, καθώς αποτελεί τμήμα του ποδηλατόδρομου.
Βέβαια η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής, από το 2016, έχει αποστείλει επιστολή στον Δήμο ζητώντας να παρέμβει, καθώς καταγραφόταν χαλάρωση των κουπαστών και αυξημένη δυνατότητα ταλάντωσής του σε ισχυρούς ανέμους ή σε δυναμικό φορτίο διέλευσης. Επίσης ένα ακόμη πρόβλημα ήταν η αποκόλληση σανίδων του δαπέδου με αποτέλεσμα τη δημιουργία κενών που τις βραδινές ώρες υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού διερχόμενου πολίτη.
Από το 2016 μέχρι και το 2019 η Κοσμητεία επανήλθε και άλλες φορές με επιστολές, μέχρι βέβαια που το Πανεπιστήμιο έκλεισε λόγω της πανδημίας.
Με την επιστροφή, όμως, των φοιτητών το πρόβλημα επανήλθε στην επικαιρότητα, καθώς οι ζημιές με την κλίση των κουπαστών, την αποκόλληση σανίδων και τη σαθρότητα της ξύλινης κατασκευής, δεν αποκαταστάθηκαν.
«Ερχόμενοι οι φοιτητές για να παρακολουθήσουν μαθήματα, μάς ανέφεραν το πρόβλημα με το ξύλινο γεφυράκι το οποίο βέβαια εμείς το ξέρουμε και το έχουμε επισημάνει στην αρμόδια υπηρεσία» τόνισε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σταμούλης και συμπλήρωσε πως «έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο και πιστεύουμε πως το ζήτημα θα λυθεί. Εμείς έχουμε προτείνει στη θέση του ξύλινου γεφυριού να τοποθετηθεί μια μεταλλική γέφυρα, όπως έχει γίνει στην οδό Ζάχου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το