Ελλάδα

Μάρμαρα Παρθενώνα: Υπέρ της επιστροφής οι Βρετανοί – «Ώρα να κάνουμε το σωστό» λέει ο Μητσοτάκης

Υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα τάσσονται οι Βρετανοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της βρετανικής ιστοσελίδας που αναζητά και βρίσκει δεδομένα yougov.co.uk. Την έρευνα δημοσίευσε στο επίσημο προφίλ του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας από τη Βρετανία για ακόμα μία φορά την επιστροφή των μαρμάρων.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισχυρές. Ας τις ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο. Είναι ώρα να κάνουμε το σωστό και να επανενώσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μία κίνηση που υποστηρίζεται από τους Βρετανούς πολίτες», σημειώνει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Η ερώτηση στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι Βρετανοί πολίτες στην εν λόγω ιστοσελίδα ήταν η εξής: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι μια συλλογή αρχαίων ελληνικών γλυπτών που αφαιρέθηκαν από την Ακρόπολη των Αθηνών από το 1801 έως το 1812 (όταν την Ελλάδα κυβερνούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία) και εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο από το 1817. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη μόνιμη επιστροφή τους, αλλά το Βρετανικό Μουσείο έχει αρνηθεί. Πού πιστεύετε ότι ανήκουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα»;

Το 59% των συμμετεχόντων επέλεξαν ότι τα μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα, το 18% στη Βρετανία ενώ το 22% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το