Τοπικά

Μαγνησία: Ηλεκτρονικό περιοδικό με φιλολογικά έργα μαθητών

Ηλεκτρονικό περιοδικό στο οποίο θα παρουσιάζονται οι φιλολογικές και φιλοσοφικές εργασίες των μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια ετοιμάζεται να δημιουργήσει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ήδη προχθές πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη με συμβούλους εκπαίδευσης και καθηγητές ξένων γλωσσών.
Στόχος είναι η διάχυση της δημιουργικότητας των μαθητών, η ανάδειξη της σύνδεσης των εφήβων με τον κλάδο της φιλολογίας, αλλά και η καλλιέργεια των ξένων γλωσσών που διδάσκονται στα σχολεία και είναι τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα αγγλικά και βέβαια τα ελληνικά.
Στις προθέσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το περιοδικό να δημιουργείται ανά τρεις μήνες. Επιτροπή από σχολικούς συμβούλους και καθηγητές θα αξιολογεί ποιες εργασίες μαθητών, θα δημοσιεύονται.
Για την παραγωγή του περιοδικού θα συνδράμουν οι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, όπως γραφιστικής, πληροφορικής που διδάσκουν στα σχολεία, καθώς, όπως αναφέρεται σχετικά, δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, άρα θα αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων.
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας πρόκειται να υλοποιήσει μια καινοτόμο δράση που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των μαθητών της στους τομείς της φιλολογίας και της φιλοσοφίας. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός καταρχάς ηλεκτρονικού περιοδικού με αντίστοιχη την έγκριση από τη διεθνή κοινότητα βιβλιοθηκών. Το περιοδικό θα φιλοξενεί τη δημοσίευση φιλολογικών έργων των μαθητών σε τέσσερις γλώσσες, όσες δηλαδή διδάσκονται στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που είναι τα γαλλικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ελληνικά. Ήδη είχαμε συνάντηση με τους συμβούλους εκπαίδευσης και διακεκριμένους καθηγητές αυτών των γλωσσών, και συζητήσαμε τις προδιαγραφές του όλου εγχειρήματος. Θέλουμε το περιοδικό να βγαίνει κάθε τρεις μήνες με ξεχωριστές θεματικές ενότητες. Τα έργα θα έρχονται στην επιστημονική επιτροπή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να δημοσιευτούν στο συγκεκριμένο περιοδικό. Έργα λογοτεχνικά, δοκίμια και άλλες εργασίες από τη φιλολογία και φιλοσοφία θα περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό.
Στόχος είναι το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό να βγει στα τέλη Απριλίου. Γι’ αυτό και άμεσα οι μαθητές θα αρχίσουν να γράφουν τα σχετικά έργα».
Το περιοδικό θα βρίσκεται στις ιστοσελίδες των σχολείων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας.
Ο κ. Σαβελίδης επισήμανε πως «το όλο εγχείρημα θα γίνει με το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων και θα αξιοποιηθούν καθηγητές εικαστικών, γραφιστικής και πληροφορικής, καθώς οικονομικοί πόροι δεν υπάρχουν».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το