Τοπικά

«Μαχαίρωμα στην Καλαμπάκα» – Ανατροπή με αθώωση του κατηγορουμένου από το Εφετείο Λάρισας

Στο Εφετείο Λάρισας έκλεισε η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία πριν 7 χρόνια.
Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2013 δυο Αιγύπτιοι και μια Αλβανίδα, όλοι τους κάτοικοι Καλαμπάκας, είχαν κατηγορηθεί για την επίθεση σε Καλαμπακιώτη, πρώην ιδιοκτήτη travel stop της περιοχής. Έχοντας χάσει το κατάστημα από την ιδιοκτησία του από έναν από τους Αιγυπτίους, ο τελευταίος επιχείρησε ένα βράδυ να εισέλθει εκεί σπάζοντας ένα τζάμι προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να πάρει κάποια έγγραφα και πράγματα που είχε στο γραφείο του. Έγινε αντιληπτός από την Αλβανίδα πρώην εργαζόμενη στο κατάστημα και τον έναν Αιγύπτιο και ακολούθησε πάλη, με τον Καλαμπακιώτη να δέχεται τρεις μαχαιριές. Ο ίδιος δήλωσε μετά ότι ο άλλος Αιγύπτιος έδωσε τηλεφωνικά εντολή στην Αλβανίδα να τον χτυπήσουν. Ο τελευταίος Αιγύπτιος και η Αλβανίδα συνελήφθησαν, ενώ ο πρώτος που κατάφερε και τις μαχαιριές διέφυγε της σύλληψης και μάλιστα έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Οι δυο πρώτοι οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν το 2017 Πρωτόδικα σε 14 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο την Τετάρτη στο Εφετείο Λάρισας επικράτησε… ολική ανατροπή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ο Αιγύπτιος κρίθηκε αθώος των κατηγοριών (ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία), ενώ η ποινή της Αλβανίδας μειώθηκε από κάθειρξη 14 ετών σε 2 με αναστολή.

Και οι δυο κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν νομικά από τον δικηγόρο των Τρικάλων Δημήτρη Σαμαρτζή, ο οποίος δήλωσε στο trikalavoice.gr με το πέρας της διαδικασίας και την έκδοση της απόφασης ότι «η δικαιοσύνη επιτέλεσε σήμερα στο ακέραιο το έργο της επανεκτιμώντας ορθά και διορθώνοντας μια πρωτόδικη δικαστική πλάνη αποκαθιστώντας το δίκαιο και το όνομα του κατηγορουμένου».

Πηγή: trikalavoice.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το