Θ Plus, Υγεία

Live streaming: Ανακοινώσεις ΕΜΑ για το εμβόλιο AstraZeneca – Τι ισχύει για τις θρομβώσεις

Ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανσμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναφορικά με το προφίλ ασφαλείας του εμβολίου της AstraZeneca και τα σύμπεράσματά του περί ενδεχόμενης σύνδεσης με σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί θρόμβωση.

Θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό είναι πιθανό να ευθύνεται για τα σπάνια περιστατικά θρόμβωσης μεταξύ των ληπτών, όπως αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος πάντως δεν αλλάζει τις συστάσεις για τη χρήση του εμβολίου. Η θρόμβωση θα αναγνωριστεί ως «πιθανή παρενέργεια» του εμβολίου, δήλωσε, πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ Έμερ Κουκ. Η ίδια συμπλήρωσε πως συνήθη συμπτώματα πιθανότατα προέρχονται από εσφαλμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

Επεσήμανε ωστόσο πως όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού υπερτερούν από τους κινδύνους, δεδομένου ότι ο κορονοϊός είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Η Κουκ υπογράμμισε πως τα δεδομένα που έχει στα χέρια της η επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης και Εκτίμησης Κινδύνου δεν επαρκούν για να προσδιοριστούν τυχόν παράγοντες κινδύνου όπως το φύλο ή η ηλικία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το