Τοπικά

Λιούπης: Να διευρυνθεί η στέγαση Πολυτέκνων Πολεμικής Αεροπορίας εντός ΟΣΕΑΑΥ

Το αίτημα της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, που ζητά τη διευκόλυνση της στέγασης των πολυτέκνων της Πολεμικής Αεροπορίας εντός Οικημάτων Στέγασης Έγγαμων Αξιωματικών –Ανθυπασπιστών –Υπαξιωματικών (ΟΣΕΑΑΥ), προώθησε με αναφορά του στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Λιούπης, μετά από την απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, περιορίστηκε ο χρόνος στέγασης των πολυτέκνων οικογενειών στα ΟΣΕΑΑΥ της Πολεμικής Αεροπορίας στα πέντε έτη, με πρόβλεψη μεταβατικής παράτασης ενός έτους, γεγονός που επιτείνει την αγωνία εύρεσης στέγασης των πολυτέκνων οικογενειών, αναιρώντας ένα μέτρο ουσιαστικής δημογραφικής πολιτικής, που αποτελούσε πρότυπο για άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Οι πολύτεκνοι εκφράζουν παράλληλα την ανησυχία τους, καθώς η νέα απόφαση είναι δυσμενέστερη της προηγούμενης ισχύουσας, στην οποία υπήρχε διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι πολύτεκνοι στρατιωτικοί δικαιούνται στέγασης, κατ’ εξαίρεση και ανεξάρτητα από τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν «…. εφόσον τα τέκνα τους αποτελούν μέλη της οικογενείας τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία……».
Επισημαίνουν δε πως ο νομοθέτης, αναγνωρίζοντας την προσφορά των πολυτέκνων οικογενειών στην κοινωνία και τη συμβολή τους στην άμβλυνση της υπογεννητικότητας, έχει ήδη προβλέψει με σχετικό άρθρο του Συντάγματος, την παροχή ειδικής προστασίας στις οικογένειες αυτές.
Ο κ. Λιούπης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό τη διευκόλυνση παραμονής των πολυτέκνων οικογενειών εντός Οικημάτων Στέγασης Έγγαμων Αξιωματικών –Ανθυπασπιστών –Υπαξιωματικών, αλλά και γενικότερα τη διεύρυνση του προγράμματος στέγασης των στρατιωτικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το