Οικονομία

Λαγκάρντ: Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον διάλογο ως ενήλικες

λαγκάρντ

Σε μια ασυνήθιστα σκληρή δήλωση προχώρησε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ζητώντας να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος με την Ελλάδα είπε: “Μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση έαn υπάρχει διάλογος. Το επείγον θέμα, κατά την άποψή μου, είναι να αποκαταστήσουμε τον διάλογο ως ενήλικες στην αίθουσα”.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι θεσμοί τελούν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων, σημειώνοντας ότι ως τώρα αντιμετώπισαν το ελληνικό ζήτημα με πνεύμα ευελιξίας.

Χρειάζονται αξιόπιστες προτάσεις και όχι “στάχτη στα μάτια” είπε η Λαγκάρντ, καλώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους να φερθούν “ως ενήλικοι”.

Η Λαγκάρντ επισήμανε τη σημασία που αποδίδει το ΔΝΤ στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, αλλά και στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μη πληρωμής των δανείων από την Ελλάδα ως το τέλος του Ιουνίου ανέφερε ότι από τυπικής απόψεως η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας έναντι του ΔΝΤ, αλλά και ότι στη συνέχεια προβλέπεται μια σειρά διαδικασιών.

Νωρίτερα η κ. Λαγκάρντ είχε πει πως όλοι βρίσκονται σε αναμονή για ελληνικές προτάσεις και πρόσθεσε ότι οι θεσμοί έκαναν λογικές προτάσεις χαλαρώνοντας ό,τι το προηγούμενο διάστημα θεωρείτο ασφυκτικό. Η ίδια ζήτησε σοβαρές και απτές προτάσεις οι οποίες θα είναι αξιόπιστες και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ελληνικές Αρχές θα αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το