Οικονομία

Βαρουφάκης: Ο χρόνος είναι λίγος αλλά αρκετός για συμφωνία

βαρουφάκης

Η ελληνική πλευρά κατάθεσε στο Eurogroup και στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ολοκληρωμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, ζητώντας να αντικατασταθούν με αυτές οι περικοπές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση μιας ακόμη δραματικής συνόδου των ομολόγων του της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Τόνισε ότι ο χρόνος που απομένει είναι λίγος, αλλά αρκετός για να υπάρξει συμφωνία.

Η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε προτάσεις στο σημερινό Eurogroup που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν ένα τέλος στο ελληνικό δράμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι στα δημοσιονομικά ζητήματα οι διαφορές Ελλάδας και δανειστών δεν είναι μεγάλες.

«Εξηγήσαμε ότι οι προτάσεις μας έχουν έρθει κοντά με εκείνες των θεσμών – περίπου 0,5% του ΑΕΠ» είπε και σημείωσε ότι η απόκλιση αυτή «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια έλλειψη συμφωνίας».

Ο κ.Βαρουφάκης είπε ότι οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν προ ημερών διότι οι διαπραγματευτές της Επιτροπής δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούν μια συμβιβαστική λύση και να συνάψουν συμφωνία.

Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup δεν έδειξε να συμμερίζεται τις προτάσεις ανώτατων αξιωματούχων του ΔΝΤ, επικαλούμενος το πρόσφατο άρθρο του οικονομολόγου του ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ με τίτλο «Μια αξιόπιστη συμφωνία θα απαιτήσει δύσκολες αποφάσεις από όλες τις πλευρές».

Ο υπουργός απαρίθμησε τα δραματικά αποτελέσματα που είχαν ως σήμερα οι οικονομικές πολιτικές της λιτότηας των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις που είχε χθες στο Παρίσι με τον ΟΟΣΑ.

«Δεν είναι στιγμή για να αποδοθούν ευθύνες» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την πρόταση που έκανε στο Eurogroup, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, να αναλάβουν την πολιτκή ευθύνη οι ηγέτες ηγέτες της ευρωζώνης να βρουν λύσεις όπως το απαιτούν οι ψηφοφόροι.

Κατέληξε, λέγοντας ότι «ο χρόνος που απομένει είναι λίγος, αλλά αρκετός για μια συμφωνία».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το