Ελλάδα

Μεγάλο συλαλλητήριο στο Σύνταγμα για το ευρώ

Σε μια εντυπωσιακή σε μέγεθος και σε παλμό συγκέντρωση, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», η συγκέντρωση είναι μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετώνEίναι χαρακτηριστικό ότι διαδηλωτές ανέβηκαν στο περιστύλιο

Εκτός από το «Μένουμε Ευρώπη» άλλα συνθήματα που κυριαρχούν στη συγκέντρωση είναι «Ναι στην Ελλάδα της επιχειρηματικότητας» και «Ναι στην ΕΕ όχι στην απομόνωση», «Ελλάς – Ευρώπη Δημοκρατία».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Facebook

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά και η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες «χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα», όπως αναφέρουν.

«Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το