Ελλάδα

Κρίσιμες στιγμές για τη χώρα-Βαρουφάκης: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ

newego_LARGE_t_1101_54507399

Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει την δόση στο ΔΝΤ που λήγει σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ενώ εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πληρώσει σήμερα τη δόση των 1.56 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος του υπουργείου. Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει προειδοποιήσει ότι η μη καταβολή της δόσης, συνεπάγεται χρεοκοπία.

Ερωτηθείς εάν σήμερα πάμε σε συμφωνία, ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε: “ελπίζουμε ότι θα πάμε”.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο υπουργείο, ο υπουργός τόνισε πως προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστεί ότι ο λαός θα αποφανθεί την Κυριακή με αρμονία και νηφαλιότητα και σημείωσε πως πρόκειται για κάτι που προσπάθησε να στερήσει το Eurogroup κλείνοντας όπως είπε τις ελληνικές τράπεζες.

“Προέχει αυτή τη στιγμή να εξασφαλίσουμε με νηφαλιότητα και αρμονία το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφανθεί την Κυριακή στο δημοψήφισμα. Είναι ένα δικαίωμα το οποίο το Eurogroup προσπάθησε να το στερήσει κλείνοντας τις τράπεζες, εμείς το εξασφαλίζουμε όπως απαιτείται από την ελληνική πολιτεία, αυτός είναι ο στόχος μας να επιστρέψουμε στον ελληνικό λαό να εκφράσει την άποψή του για την πρόταση των δανειστών και από την επόμενη Δευτέρα, από την επόμενη μέρα να βάλουμε μπροστά την οιδόμηση μιας βιώσιμης λύσης για την ελληνική κοινωνική οικονομία”, επεσήμανε.

Πρόσθεσε ότι “εμείς είμαστε αυτοί που λέμε ναι στο ευρώ” αλλά όπως σημείωσε “για να πούμε ναι στο ευρώ πρέπει να έχουμε μια βιώσιμη λύση, το πρόβλημα με την πρόταση των δανειστών ήταν ότι δεν ήταν βιώσιμη”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το