Τοπικά

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου σε ευρωπαϊκό συνέδριο για τη ναυτιλία

ΟΛΒ

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Econships 2015 για την ναυτιλία, την οργάνωση και την διαχείριση λιμένων, που πραγματοποιήθηκε στην Χίο, από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2015, συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν “Η Ναυτιλία και τα Λιμάνια στο σταυροδρόμι της νέας εποχής –ανταγωνισμός, θεσμικές προκλήσεις και παγκόσμιες αγορές”.
Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον κ Χρήστο Μπάρδα οικονομολόγο, μελετητή και εξωτερικό συνεργάτη του Οργανισμού, ο οποίος παρουσίασε την μελέτη βιωσιμότητας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των λιμένων Βόλου με τον αντίστοιχο της Σμύρνης και τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού, του εμπορίου και της ναυτιλίας. Η υλοποίηση της μελέτης-πρότασης καθιστά το Βόλο εμπορική πύλη τόσο της Ευρώπης όσο και της Ασίας, αναβαθμίζοντας την γεω-στρατηγική θέση του λιμένα Βόλου τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εργαστήριο Ναυτιλιακών κ Λιμενικών Ερευνών (Re.Shi.P.) υπό την αιγίδα της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας (ΕΝΟΕ) και της Διεθνής Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ). Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούνταν από σαράντα (40) διακεκριμένους καθηγητές ναυτιλιακών και οικονομικών ελληνικών αλλά και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Κατά την διάρκεια των τριών (3) ημερών παρουσιάστηκαν παραπάνω από εκατό είκοσι (120) μελέτες και ακαδημαϊκά άρθρα ερευνώντας τις τάσεις της σύγχρονης ναυτιλίας στην παγκόσμια αγορά όπως επίσης και τις προκλήσεις, προοπτικές και εξελίξεις στον χώρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το