Ελλάδα

ΝΔ: Ταυτόσημες οι προτάσεις Τσίπρα – θεσμών

ÓÔÁ ÍÅÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ Ï ÁÍÔÙÍÇÓ ÓÁÌÁÑÁÓ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÅ ÔÏ ÊÁÉÍÏÕÑÃÉÏ ÅÌÂËÇÌÁ ÔÏÕ ÊÏÌÌÁÔÏÓ.  (PHASMA / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)

Καμία αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στη ΝΔ σχετικά με τη νέα πρόταση Γιούνκερ και τον πιθανό δίαυλο που αυτή μπορεί να ανοίξει, ασκείται ωστόσο κριτική σε σχέση το κλίμα αντίθεσης που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις δυο προτάσεις.

Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών καθώς οι δυο προτάσεις είναι ουσιαστικά μια, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα ταυτίζεται με αυτή των θεσμών.

Σε non-paper αναφέρουν χαρακτηριστικά από τη Συγγρού ότι “όσο και εάν προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ότι, είναι άλλη η «λιτότητα Τσίπρα» και άλλη η «λιτότητα των Θεσμών», η αλήθεια είναι μία: Η λιτότητα είναι λιτότητα. Και τα μέτρα 8 δις € που προτείνει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης εμπιστοσύνης, της ασφυξίας και της επί πέντε μήνες αδράνειας της κυβέρνησης Τσίπρα που έριξαν την οικονομία ξανά στην ύφεση και στα ελλείμματα”.

Και συμπληρώνουν: “Στις Προτάσεις Τσίπρα και θεσμών, ταυτίζεται ο δημοσιονομικός στόχος, και απομένει μόνο μια συμφωνία για τα δημοσιονομικά μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου. Τότε, ποιο είναι το εθνικό θέμα για το οποίο χρειάζεται να αποφασίσει ο ελληνικός λαός δια δημοψηφίσματος; Το ερώτημα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 είναι παραπλανητικό! Το πραγματικό εθνικό ερώτημα που τίθεται στο Δημοψήφισμα είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ”.

Παραθέτοντας ορισμένα στοιχεία σημειώνουν ότι οι δυο προτάσεις ταυτίζονται στο 100% σε σχέση με το στόχο και κατά 90% αναφορικά με τα μέτρα μέσω των οποίων θα επιτευχθεί ο στόχος.

“Οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 2015-2018 στις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και στην πρόταση των θεσμών, ταυτίζονται”, επισημαίνουν και προσθέτουν ότι “ο στόχος για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ στο ίδιο ύψος εσόδων και το 2015 και το 2016, ταυτίζεται” όπως και ο στόχος “για αύξηση του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το