Ελλάδα

Κομισιόν: Αλλαγές στο θέμα της Ελλάδας μόνο με ομόφωνη απόφαση των μελών της Ευρωζώνης

ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Toνίζοντας ότι ο Γιούνκερ περιμένει να ακούσει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς και με μια προσεκτική δήλωση για το ενδεχόμενο κατάργησης της Τρόικα, απάντησε στα σχετικά ερωτήματα που του ετέθησαν σήμερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οσον αφορά το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως μετέδωσε το Mega, η Κομισιόν τονίζει ότι ο κ. Γιούνκερ περιμένει να συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό την Τετάρτη  και ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει μαζί του τα πάντα. Επισημαίνουν ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόταση από την ελληνική πλευρά και ότι θα πρέπει να περιμένουν τις πρώτες προτάσεις της Αθήνας.

Οσον αφορά τη δομή της Τρόικα, η Κομισιόν σημειώνει ότι είχε επισημαίνει κατά το παρελθόν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβολή της Τρόικα και να υπάρχει μεγαλύτερος δημοκρατικός έλεγχος, ωστόσο, σημείωσαν όμως ότι όταν είχε κάνει αυτή την αναφορά ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφερόταν στο μέλλον.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αφού επισήμανε το θετικό κλίμα στο οποίο θα γίνει η συνάντηση της Τετάρτης, ανέφερε ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στα οποία έχουν προς το παρόν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη απαιτείται η ομόφωνη συμφωνία των υπολοίπων 18 χωρών.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το