Τοπικά

Κινητοποίηση των συνταξιούχων την Τετάρτη στο Βόλο

syntaxiouhoi

Κάλεσμα στους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό κέντρο Βόλου, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης, απηύθυναν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας.
Όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε, οι συντάξεις έχουν περικοπεί από το 2007 έως και 50% ενώ από το 2015, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα για το ασφαλιστικό και προκειμένου να καταγραφεί μηδενικό έλλειμμα στα ταμεία, θα υπάρξουν μεγαλύτερες περικοπές.
“Έρχεται οδοστρωτήρας που θα τα ισοπεδώσει όλα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θανάσης Κοντονίνας και πρόσθεσε: “Το ΕΚΑΣ και η επικουρική σύνταξη είναι πλέον ψίχουλα, σε λίγο θα φιλάμε το χέρι τους και θα λέμε ευχαριστούμε που μας τα δίνετε”. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, από την έναρξη του μνημονίου μέχρι σήμερα έχουν χάσει περίπου 10 δις ευρώ από κομμένα δώρα και επιδόματα αδείας.
Ο Απ. Λαμπαδιάρης, πρόεδρος του πανθεσσαλικού σωματείου συνταξιούχων ναυτικών, κάλεσε τους συναδέλφους του να δώσουν δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση της Τετάρτης, επισημαίνοντας ότι το ταμείο των ναυτικών έχει στην ουσία καταστραφεί και οι μικροσυνταξιούχοι ναυτικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, εξέφρασε καταρχάς τα συλλυπητήρια της διοίκησης στην οικογένεια του νεκρού μεταλλεργάτη της Χαλυβουργίας και ζήτησε από τους συνταξιούχους να σηκωθούν από τους καναπέδες και να αγωνιστούν με πρώτο αίτημα, όπως είπε, να δοθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους συνταξιούχους.

Μετά τη συγκέντρωση της Τετάρτης, οι συνταξιούχοι θα καταθέσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία είναι: να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι, να αποκατασταθούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις και να δοθούν επίσης αυτές που κόπηκαν, να εκδίδονται άμεσα οι επικουρικές συντάξεις, να γίνει επαναφορά του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους κάτω των 65 χρόνων και επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το