Τοπικά

Επιστημονικές διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διάλεξη με θέμα, «Πολιτικές για την αλλαγή μέσα από την προσέγγιση των ποικίλων οικονομιών. Η περίπτωση του καταναλωτικού συνεταιρισμού Bioscoop», πραγματοποιείται αύριο Τρίτη στις 6μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πρόκειται για την έβδομη διάλεξη του σεμιναρίου του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη». Ομιλητής θα είναι ο κ. Γριτζάς Γιώργος,  από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 

Διάλεξη του Μάριου Καμχή

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στις 19.00  στο σεμινάριο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ, ομιλητής θα είναι ο κ. Μάριος Καμχής, Δρ Πολεοδόμος Χωροτάκτης,
στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόεδρος του ΔΣ της ΜΟΔ
με θέμα:” Η Εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής”

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Α1 του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Πεδίον Άρεως.

Βασιλικός κι αν μαραθεί, τη μυρωδιά την έχει….”

Διάλεξη με θέμα «Βασιλικός κι αν μαραθεί, τη μυρωδιά την έχει’: από τη σκοπιά των μικροβίων», είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει η κα Δέσποινα Βώκου, Καθηγήτρια Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 14:30μμ στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η Δ. Βώκου είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας (2014-2016), Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ‘Φύση 2000’ (2010-2013), Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα (2003-2006) και Μέλος του ΔΣ της οργάνωσης WWF-Ελλάς. Είναι συγγραφέας περισσοτέρων από 100 εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές με περισσότερες από 1500 αναφορές σε περιοδικά του καταλόγου ΙSI. Είναι συγγραφέας ή/και επιμελήτρια έκδοσης 14 βιβλίων ή μονογραφιών (10 στα ελληνικά, 4 στα αγγλικά) και έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό άρθρων σε ελληνικά έντυπα. Έχει συμμετάσχει ως Επιστημονικώς Υπεύθυνη σε 25 ερευνητικά έργα με ενίσχυση από ελληνικούς ή διεθνείς φορείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το