Κατηγορίες: Κόσμος

Κινηματογραφική ληστεία διαμαντιών στο Λονδίνο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία για τη σύλληψη συμμορίας που «άδειασε» χρηματοκιβώτια στο Hatton Garden, τη συνοικία των κοσμηματοπωλών του Λονδίνου, αρπάζοντας χρηματικά ποσά και κοσμήματα μεγάλης αξίας, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, η συμμορία με βαρύ εξοπλισμό κοπής άνοιξε τούνελ στον τοίχο αποκτώντας πρόσβαση στο ασανσέρ του Hatton Garden, την Παρασκευή, οπότε και οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Εν συνεχεία άνοιξαν δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων και σύμφωνα με αναφορές διέρρηξαν περίπου 300.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες για την ακριβή λεία των δραστών, ωστόσο η Sun επισημαίνει ότι η αξία των αντικειμένων που εκλάπησαν υπολογίζεται στις 200 εκατ. λίρες.

«Εϊναι μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στο Hatton Garden. Η απώλειες είναι τεράστιες», έγραψε στο Twitter η γεμολόγος Θέλμα Γουέστ. Πρόσθεσε ότι πολλοί ήταν οι κοσμηματοπώλες που είχαν ασφαλίσει τα κοσμήματά τους στις θυρίδες για την περίοδο των διακοπών.

Ο ειδικός διαμαντιών Λιούις Μάλκα, που διαθέτει επιχείρηση στο Hatton Garden, έγραψε με τη σειρά του: «Μεγάλη ληστεία στο Hatton Garden το σαββατοκύριακο του Πάσχα. Κακά νέα για πολλούς εμπόρους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, οι διαρρήκτες κατάφεραν να εξουδετερώσουν το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας του κτιρίου. «Απ’ ότι κατάλαβα, πέρασαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα για να φτάσουν στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια» ανέφερε ο Μάλκα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στην Ακαδημία του Μαγνησιακού Βέρτζος και Ζέρης

Μπορεί η αγωνιστική προσφορά των Άγγελου Βέρτζου (κεντρική φωτό) και Αλέξανδρου Ζέρη (κάτω φωτό) στον…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος: Ζήτησε προπληρωμένη κάρτα 100ευρώ, τη φωτογράφισε κι έφυγε

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 34χρονος, διότι…

24 Δεκεμβρίου 2023

ΔΡΟΜΟΛΕΓΟΝΤΑΣ – Όταν καίμε… αιθανόλη

  Του Βασίλη Καλλία, παιδαγωγού κυκλοφορίας - εκπαιδευτή οδηγών Αλκοόλ και Βόλος, τσιπουράδικα και κρασάδικα,…

24 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 22χρονος μετά από σφοδρό τροχαίο έξω από τη Λάρισα

Ένας νεκρός 22 ετών είναι ο τραγικός απολογισμός από το σφοδρό τροχαίο που σημειώθηκε το…

24 Δεκεμβρίου 2023

Κινείται για μεταγραφές ο Βόλος

Η Σούπερ Λιγκ διακόπτεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους παίκτες…

24 Δεκεμβρίου 2023

Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου στον Δήμο Αλμυρού

  Σύστημα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης εγκαταστάσεων άρδευσης θα προμηθευτεί ο Δήμος Αλμυρού…

24 Δεκεμβρίου 2023