Κόσμος

Νέα στοιχεία για τον μακελάρη της Πράγας: Μετέφερε τα όπλα σε θήκη κιθάρας – Πώς σώθηκε η μητέρα του

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Τσεχία μετά τη φονική επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα όπου ο νεαρός μακελάρης άνοιξε πυρ αφήνοντας πίσω του 15 νεκρούς και 25 τραυματίες. Την ίδια ώρα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο δράσης του 24χρονου.

Οι Αρχές εξετάζουν κάθε στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ελέγχεται η φίλη του δράστη η οποία έλαβε μήνυμα από τον ίδιο που της ανέφερε ότι θα αυτοκτονήσει.

Μετέφερε τα όπλα σε θήκη κιθάρας
Οι κάτοικοι του χωριού Κλαντέντσκο δυσκολεύονται να δεχτούν ότι ένας νεαρός που κατάγεται από εκεί σχεδίαζε να σκοτώσει τόσους αθώους ανθρώπους, ότι κουβαλούσε ολόκληρο οπλοστάσιο με τα μέσα μεταφοράς, για να το μεταφέρει στο πανεπιστήμιο, όπου πυροβόλησε εν ψυχρώ ανυποψίαστους φοιτητές.

video

Γυναίκα από το χωριό είπε στην εφημερίδα Blesk: «Ο Ντέιβιντ κι εγώ πηγαίναμε στην Πράγα με το λεωφορείο τρεις φορές την εβδομάδα. Τον τελευταίο καιρό κρατούσε θήκη κιθάρας, αλλά δεν είχαμε ακούσει ότι παίζει. Μου φάνηκε περίεργο».

Πώς γλίτωσε η μητέρα του δράστη
Οι Αρχές πιστεύουν ο δράστης των μαζικών πυροβολισμών σκότωσε τον ίδιο του τον πατέρα νωρίτερα μέσα στην ημέρα, καθώς και έναν άλλο άνδρα και τη δύο μηνών κόρη του στις 15 Δεκεμβρίου. Η τσεχική αστυνομία, που ερευνά το σπίτι του, επιβεβαίωσε ότι ένα όπλο που βρέθηκε στο κατάλυμα χρησιμοποιήθηκε για να πυροβολήσει τον πατέρα και το μωρό του, γράφει η Daily Mail.

Μάλιστα, γείτονες του μακελάρη δήλωσαν στο τοπικό Μέσο ότι ο φοιτητής σχεδίαζε, εκτός από τον πατέρα του, που βρέθηκε νεκρός, να σκοτώσει και τη μητέρα του. Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, η μητέρα του έφυγε για τη δουλειά όταν της τηλεφώνησαν και έτσι σώθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του δράστη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και την επιβλέπουν ειδικοί, ενώ της έχουν χορηγηθεί ηρεμιστικά. Η εφημερίδα Blesk προσθέτει ότι η οικογένεια του δράστη δέχεται απειλές και η αστυνομία φροντίζει για την ασφάλειά της.

 

Θρήνος στην Τσεχία
Τη στιγμή που οι αστυνομικές έρευνες για τα κίνητρα του δράστη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, εκατοντάδες άνθρωποι -μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός Πιετρ Φιάλα- έσπευσαν να αφήσουν λουλούδια και κεριά έξω από το πανεπιστήμιο, στη μνήμη των θυμάτων.

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει κηρύξει την σημερινή ημέρα (Σάββατο 23/12) σε ημέρα εθνικού πένθους για τους νεκρούς της επίθεσης. Οι σημαίες στα επίσημα κτίρια κυματίζουν μεσίστιες και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ταυτόχρονα, όπως γράφει η ΕΡΤ, η αστυνομία –προσπαθώντας να προλάβει πιθανό παρόμοιο περιστατικό– δήλωσε ότι έχει ενισχύσει την ασφάλεια στα σχολεία και σε άλλους «πιθανούς στόχους», συνήθως δημόσιες εγκαταστάσεις που είναι δύσκολο να ασφαλιστούν, σε ένα προληπτικό μέτρο τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων δήλωσαν επίσης ότι συνεργάζονται με τις αστυνομικές αρχές για την αύξηση της ασφάλειας των πανεπιστημιουπόλεων.

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Πράγα

Πρόσφατα άρθρα

Νεκρός 22χρονος – ΙΧ εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο νωρίς το πρωί του Σαββάτου (23/12), ένας 22χρονος…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ντοκουμέντο από το έγκλημα στα Καλύβια – Αυτά είναι τα μαχαίρια με οποία σκότωσε τον πατέρα του ο 16χρονος

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο 16χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης επέστρεψε στο σπίτι…

23 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Περρής για τον γάμο των ομοφυλόφιλων: Είναι ένα ζήτημα ισότητας των πολιτών, είναι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Γιώργος Περρής μίλησε για την καριέρα του, τις επαγγελατικές του συνεργασίες, τις αναμνήσεις από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες υποψήφια αντίπαλο του Πούτιν για την προεδρία – Είναι κατά του πολέμου

Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Ρωσίας η ανεξάρτητη πολιτικός…

23 Δεκεμβρίου 2023

Μητροπολίτης Σεραφείμ: «Δεν υπάρχει πραγματική ομοφυλοφιλία, είναι ηθοποιία και μεγάλη αμαρτία»

Αντίθετος με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δηλώνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος εκτός…

23 Δεκεμβρίου 2023

Εξοργιστικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν το αναπηρικό αμαξίδιο πρώην Ευρωβουλετυτή

Θύμα κλοπής έπεσε η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Τζαμπάζη, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Άγνωστοι…

23 Δεκεμβρίου 2023