Τοπικά

Κίνδυνοι και ελλείψεις στο πάρκο Μιαούλη, λίγα μέτρα από τη Σχολή Γεωπονικής στο Φυτόκο

Επικινδυνότητα παρουσιάζει το πάρκο Μιαούλη, στη διασταύρωση της ομώνυμης οδού και της Παναγούλη στους Αμπελοκήπους, λίγα μέτρα από τη Σχολή Γεωπονικής στο Φυτόκο. Οι ελλείψεις και παραλείψεις μπορούν να τραυματίσουν ένα μικρό παιδί που παίζει ανέμελα στο πάρκο, με τους περιοίκους και γονείς να ζητούν είτε την απομάκρυνση είτε την επιδιόρθωση παιδικών παιχνιδιών και όχι μόνο. Πάντως να σημειωθεί ότι το πάρκο ήταν αρκετά καθαρό και τα χόρτα είχαν καθαριστεί προσφάτως.

Από την τσουλήθρα προεξέχει λαμαρίνα

Στο πάρκο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μιαούλη και Παναγούλη, παιδικά παιχνίδια χρειάζονται άμεση επιδιόρθωση, ενώ άλλα πρέπει να απομακρυνθούν, διότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών.

Λείπουν κιγκλιδώματα και ξύλινα κομμάτια

Μέσα στον χώρο υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, με τους περίοικους και γονείς που το επισκέπτονται, να ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.
Να σημειωθεί ότι στο πάρκο προσφάτως έγινε καθαρισμός των χόρτων και κηπουρική περιποίηση σε θάμνους και δέντρα, ενώ γενικότερα ήταν καθαρό, με μοναδική «παραφωνία» η απουσία ενός καλαθιού από καλαθάκι σκουπιδιών, με αποτέλεσμα κάποιοι ανεγκέφαλοι να πετούν κάτω τα απορρίμματα.

Στη μία κούνια έχει σπάσει μέρος ξύλινου κομματιού πλάτης με βίδα να προεξέχει, ενώ ένα παιχνίδι με τσουλήθρα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι λείπουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, ένα από τα οποία είναι πεταμένο στο έδαφος, λείπουν κομμάτια ξύλινου δαπέδου, προεξέχουν βίδες και η τσουλήθρα στο τελείωμά της είναι διαλυμένη, με λαμαρίνα να προεξέχει επικίνδυνα.

Άλλο ένα παιχνίδι είναι κατεστραμμένο και έχει παραμείνει μόνο το σχοινί, δύο παγκάκια είναι διαλυμένα από βανδαλισμούς, η βρύση λειτουργεί κανονικά, αλλά έχει βουλώσει η λεκάνη απορροής νερών, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα μικρό έλος.

Οι δύο από τις τέσσερις κούνιες δεν υφίστανται

Σε άλλη παιδική κατασκευή από τις τέσσερις συνολικά κούνιες η μία λείπει, ενώ σε ακόμη μία έχει μείνει μόνο ο σιδερένιος σκελετός με τη ξύλινη κατασκευή να έχει εμφανή τα σημάδια της πολυκαιρίας και της μη συντήρησης.

Από την πάνω πλευρά του πάρκου υπάρχει φρεάτιο, από το οποίο λείπει το καπάκι και στο οποίο χωρά το πόδι ενός μικρού παιδιού, ενώ μια ξύλινη κατασκευή σαν κιόσκι έχει πάρει κλίση.
Στο πεζοδρόμιο επί της οδού Παναγούλη δίπλα από το πάρκο υπάρχει σιδερένια κατασκευή-ντουλάπι όπου βρίσκεται μέσα ρολόι της ΔΕΗ και ηλεκτρολογικός πίνακας με το λουκέτο να υπάρχει πάνω, αλλά να είναι ανοιχτό.

Ανασφάλιστος ηλεκτρολογικός πίνακας

Λοΐζος Ασβεστάς

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το