Αθλητισμός

Κίνδυνος για το Ευρωμπάσκετ – Απειλούνται με αποκλεισμό Σερβία, Κροατία και Σλοβενία

eurobasket

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το Ευρωμπάσκετ μετά την απόφαση της FIBA να τιμωρήσει με αποκλεισμό τις Σλοβενία, Κροατία και Σερβία αν οι σύλλογοι των χωρών δεν επιλέξουν πρωτάθλημα, διαφορετικό από την Αδριατική Λίγκα.

Στις αρχές του Μαϊου, η FIBA αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στην Αδριατική Λίγκα, εκδίδοντας μάλιστα ανακοίνωση ότι δεν αναγνωρίζει την ABA Liga για τη νέα σεζόν. Κατόπιν τούτου, κάλεσε τους συλλόγους που μετείχαν σε αυτή, να αποφασίσουν σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν βαριές κυρώσεις.

Οι Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Κρκα, Ζάνταρ, Τσιμπόνα, Τσεντεβίτα, Ιγκοκέα, Μπουντούτσνοστ, Παρτίζαν, ΜΖΤ Σκοπίων, Μέγκα Λεκς και Μέταλατς αποφάσισαν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν στην Αδριατική Λίγκα, κάτι που προκάλεσε τη νέα αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η FIBA έδωσε εκ νέου προθεσμία 10 ημερών στις ομάδες για να αλλάξουν πρωτάθλημα, διαφορετικά θα αποκλείσει από το προσεχές Ευρωμπάσκετ τις Σερβία, Σλοβενία και Κροατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίες μετέχουν στον 3ο όμιλο, μαζί με την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Γεωργία και τη ΠΓΔΜ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το