Τοπικά

Καίγεται η “ΕΨΑ”- Σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής στη Βιομηχανία

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στη βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Αγριά Βόλου, θα πραγματοποιηθεί Άσκηση Ετοιμότητας της Π.Υ. Βόλου, σε συνεργασία με τις ομάδες Πυρασφάλειας της βιομηχανίας.
Πρόκειται για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα και απώλεια αισθήσεων εντός της αποθήκης.
Η Άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ
Γίνεται γνωστό ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλης έκτασης κι έντασης και καίγονται μπουκάλια «PET» εντός της αποθήκης, εκλύοντας μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι εντός.
Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπάρχουν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να προστατευτούν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν εγκαύματα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.
Πραγματοποιείται ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο DOMINO.
Η ομάδα πυροπροστασίας της Βιομηχανίας έχει ενεργοποιηθεί και ήδη έχει απομακρύνει έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το