Ελλάδα

Ανδρουλάκη στηρίζει ο Μανιάτης για τον β’ γύρο

Τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη εξέφρασε ο Γιάννης Μανιάτης για τον β’ γύρο της Κεντροαριστεράς, λέγοντας ότι επιβάλλεται όλοι να συμπορευτούν με τη νέα γενιά. Οι δύο άνδρες κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για την ηγεσία του νέου φορέα και να στηρίξουν το όραμα για την πολιτική ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος.

Στη συνάντησή τους το μεσημέρι της Παρασκευής ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκη, με τον συνυποψήφιό του Γιάννη Μανιάτη εξέφρασαν ικανοποίηση από τη μεγάλη συμμετοχή του α’ γύρου και με αφορμή τον β΄ γύρο των εκλογών της Κυριακής κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν το όραμα για την πολιτική ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος.

Όπως είπε ο Γ. Μανιάτης, επιβάλλεται να συμπορευτούν όλοι με τη νέα γενιά.

Μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήρε το έργο του Γιάννη Μανιάτη, αλλά και τον προεκλογικό του αγώνα, λέγοντας ότι είχε «καθαρό προοδευτικό πολιτικό στίγμα για την παράταξη και με τεκμηριωμένες σύγχρονες προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προσθέτοντας συνολικά στο νέο εγχείρημα».

«Με τον Γιάννη πιστεύουμε σε κοινές αξίες και παλεύουμε μαζί για την πολιτική ανανέωση της παράταξης», συμπλήρωσε. Τον ευχαριστώ για τα θερμά του λόγια.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι η ευθύνη για την επιλογή του νέου προέδρου «ανήκει στον καθένα μας χωριστά. Δεν χρειάζονται υποδείξεις από κανέναν. Οι πολίτες συγκρίνουν, κρίνουν και αποφασίζουν. Το εγχείρημα, όμως, της Νέας Προοδευτικής Παράταξης, ήδη στηρίζεται σε γερά θεμέλια. Θ’ αλλάξει το πολιτικό παρόν κοιτώντας το μέλλον της χώρας. Θ’ αναδείξει νέες προοδευτικές ιδέες και νέες δυνάμεις, θα αντιπαλέψει τον λαϊκισμό και τον διχασμό. Επιβάλλεται από τώρα να συμπορευτεί με τη νέα γενιά».

Όπως είπε, με τη νέα γενιά «σε ρόλο πρωταγωνιστή, θα ξεφύγει από τη στασιμότητα, θα γίνει μεγάλη και σύγχρονη παράταξη. Ικανή να στηρίξει τη νέα κοινωνία της κρίσης και να κτίσει τη νέα Ελλάδα της παραγωγής».

Ανδρουλάκη στηρίζουν και οι Γ. Γραμματικάκης και Μ. Κύρκος

Τη στήριξή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη δήλωσαν και οι Γιώργος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος.

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Γραμματικάκης αναφέρει ότι «οι εκλογές για την ηγεσία ενός νέου φορέα του Κέντρου, είχαν ως θετικό χαρακτηριστικό τους την εντυπωσιακή συμμετοχή, αδίκησαν όμως τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις ριζοσπαστικές του ιδέες. Με την κατάσταση, λοιπόν, όπως διαμορφώθηκε, θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη δίδει μεγαλύτερα εχέγγυα για να ολοκληρωθεί το δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί πνοή ανανέωσης σε πρόσωπα και θεσμούς. Θεωρώ, παράλληλα, την ευρωπαϊκή του εμπειρία σημαντικό παράγοντα για την κρίσιμη περίοδο, που περνά η χώρα μας.

»Η στήριξη μου στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι, λοιπόν, πράξη ελπίδας για μια προοδευτική πορεία, και μ’ αυτήν την προσδοκία καλώ όλους τους φίλους να συμμετάσχουν στη νέα εκλογική διαδικασία».

Από την πλευρά του ο Μίλτος Κύρκος, τόνισε ότι αν και σταθερά πίστευε «στην ανάγκη αυτόνομης πορείας του Ποταμιού, στήριξα το Σταύρο στην απόφασή του, καθώς έθετε, και σωστά, τη σύγκρουση με το πελατειακό κράτος στην αιχμή του προγραμματικού λόγου μας. Το έθετε, επίσης, ευθέως και ο Γιώργος Καμίνης και το αναφέρει σταθερά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

»Με τον Νίκο συνεργάζομαι αρμονικά εδώ και τρία χρόνια σε πολλά κοινοβουλευτικά, νομοθετικά θέματα, έχουμε δώσει κοινές μάχες εντός της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τον στηρίζω ανεπιφύλακτα στο δεύτερο γύρο».

«Η επόμενη Κυριακή πρέπει ανεξάρτητα του ποιος θα εκλεγεί αρχηγός, να σηματοδοτήσει ένα βήμα προς τη συγκρότηση μιας προγραμματικής πρότασης παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας, όπου κύρια αιχμή είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και η σύγκρουση με τις παρωχημένες αντιλήψεις και τρόπους διακυβέρνησης» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Η κ. Γεννηματά άνοιξε με τόλμη το παιχνίδι της ηγεσίας, τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι αντίστοιχα των ελπίδων των 212.000 πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το