Τοπικά

Καταδικάστηκε 44χρονος που εξαπάτησε ηλικιωμένη στις Αλυκές

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 300 ευρώ επέβαλε εξάλλου χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 44χρονο, που είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Τρίτης στις Αλυκές, μαζί με έναν 16χρονο για απάτη εις βάρος 79χρονης. Ο 44χρονος αν δεν καταβάλει τη χρηματική ποινή, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 ημερών, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.
Ο καταδικασθείς υποστήριξε απολογούμενος πως είχε κάνει επέμβαση στον εγκέφαλό του και πως είχε μαζί του έναν πιτσιρικά, έναν 16χρονο που είχε συλληφθεί επίσης, στον οποίο, όπως δήλωσε, είχε δώσει τα χρήματα, για να τα επιστρέψει στην 79χρονη. Ο 16χρονος παραπέμπεται σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ο 44χρονος καταδικάστηκε για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Οι δύο δράστες είχαν μεταβεί στο σπίτι 79χρονης στις Αλυκές Βόλου και προσποιούμενοι την πώληση σεντονιών, την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, χωρίς ωστόσο να της παραδώσουν τα σεντόνια. Στη συνέχεια, επιχείρησαν ξανά να την εξαπατήσουν, ισχυριζόμενοι ότι τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, αντί των 100 ευρώ, που πραγματικά τους είχε ήδη παραδώσει, απαιτώντας επιπλέον το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, με προφανή σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, χωρίς αυτή τη φορά να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το