Πολιτισμός

«Κάπου ήταν ήδη κάποτε» …οι ΔραΠαίκτες Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων και μόνο για τρεις παραστάσεις ανεβαίνει η 15η θεατρική παραγωγή των ΔραΠαικτών Βόλου, που τιμούν έτσι και φέτος, με ένα ακόμη δικό τους έργο, την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Πρόκειται για ένα γλυκόπικρο οικογενειακό δράμα του οποίου το ακριβές τέλος θα αποφασίζεται κατόπιν ψηφοφορίας από τους θεατές.
Ο Οδυσσέας (Γιάννης Θειακούλης) επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι μετά από κοντά δυο δεκαετίες απουσίας, κατά τις οποίες η σχεδόν αποκλειστική πλατφόρμα επικοινωνίας που είχε με την οικογένειά του ήταν κάποιες καρτποστάλ. Οι γονείς του, Μιχάλης (Νικόλας Κυπαρισσός) και Γλυκερία (Σπυριδούλα Κοπάνου), ο αδερφός του Παύλος (Νίκος Μυλωνάς) και η σύζυγος αυτού, Άννα (Σοφία Παπαδημητρίου) καθώς κι ο μικρός του αδερφός Άγγελος (ευΆγγελος Κάβουρας) τον υποδέχονται με ενθουσιασμό, αλλά και με καχυποψία ως προς τον λόγο που τον ώθησε να επιστρέψει έτσι αναπάντεχα.

Το σκληρό, αλλά και λυρικό τούτο έργο σκιαγραφεί την ελληνική οικογένεια που, μέσα από την επανασύνδεση των μελών της και πίσω από την σχεδόν ανθρωποφάγα αντιπαράθεσή τους, βιώνει τα πάθη, την αγάπη και τις ανασφάλειές της, όλα εξπρεσιονιστικά δοσμένα σε ένα φρενήρες μπαράζ μετέωρων υπαινιγμών, πνιγηρών εξομολογήσεων και σπλαχνικών συναισθημάτων. Ένα προγραμματισμένο οικογενειακό γεύμα επανασύνδεσης με τον «άσωτο υιό», μια επίφαση ευτυχισμένης μάζωξης που την καλύπτει όμως η στίλβη των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης. Σε έναν τέτοιο μικρόκοσμο, καθρέφτη της κοινωνίας μας, κάπου, κάποτε, κάποιος θα πεθάνει… μα αυτό δε θα ‘ναι το τέλος.

Η καλλιτεχνική σύλληψη, σεναριακή σύνθεση, σκηνοθετική, σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια ανήκει στον εμψυχωτή της ομάδας, ευΆγγελο Κάβουρα, που έχει βοηθούς του τις Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου και Λιάνα Τάταρη, ενώ η σκηνική υλοποίηση είναι της Σοφίας Αδάμ. Η επετειακή εισαγωγή παίρνει σάρκα κι οστά από τον Γιάννη Φαρμακίδη και την Σοφία Αδάμ. Ο Γιάννης Αντάμης, διεθνώς μεταφρασμένος Βολιώτης συγγραφέας (www.dreamtigers.gr) κι ο Γιάννης Φαρμακίδης (https://sites.google.com/site/maniatheatrou) έχουν χαρίσει, τέλος, λίγες αράδες, κομμάτια στο παζλ του θεατρικού κειμένου.

Το Κάποτε είναι την Τετάρτη 11, Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Απριλίου στις 9.15μμ και το Κάπου στην ισόγειο αίθουσα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ ΒΟΛΟΥ. Το Κάπως είναι όπως πάντα με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Διάρκεια: 87 λεπτά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το