Τοπικά

Κάλυψη των παραλιών του Βόλου από ναυαγοσώστες ενόψει της θερινής περιόδου “Θ”

ΑΝΑΥΡΟΣ

Μία είναι η μειοδότρια εταιρεία στον διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Σχετική απόφαση για την υποβολή των πρακτικών του διαγωνισμού έλαβε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με το συνολικό κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης να ανέρχεται στο ποσό των 73.775 ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, οι υποχρεώσεις της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου αφορούν στην κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία των Πλατανιδίων, δύο βάθρων στην παραλία των Αλυκών και από ενός σε καθεμία από τις πολυσύχναστες παραλίες της δημοτικής πλαζ Παγασών, του Αναύρου, της Νέας Αγχιάλου, του Καρνάγιου, της Χρυσής Ακτής, στην παραλία Πλάκες και στην αντίστοιχη του Μαμιδάκη.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την εισήγηση για την παραλία Πλάκες αν και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτουν η τοποθέτηση βάθρου και παρουσία ναυαγοσώστη λόγω του ότι δεν παρατηρούνται η χρήση εκμισθούμενων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τοποθέτηση καθισμάτων ή ανακλίντρων ή μέσων προφύλαξης των λουόμενων από τον ήλιο με την απαιτούμενη άδεια ή αυθαίρετα, ανεξάρτητα αν τα άτομα που εισέρχονται για λήψη λουτρού στην έμπροσθεν αυτής θαλάσσια περιοχή καταβάλλουν ή όχι εισιτήριο, ωστόσο προγραμματίζονται από τον Δήμο Βόλου η τοποθέτηση βάθρου και η παρουσία ναυαγοσώστη λόγω επικινδυνότητας της συγκεκριμένης ακτής.
Η κάλυψη του ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της δημοτικής πλαζ Παγασών αποτελεί υποχρέωση του μισθωτή της πλαζ. Επειδή όμως σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ο Δήμος Βόλου είναι συνυπεύθυνος για την παρουσία ναυαγοσώστη, συμπεριλαμβάνεται στον προγραμματισμό και θα υλοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η πρόσληψη ναυαγοσώστη από τον μισθωτή της πλαζ και στη συνέχεια ο Δήμος θα καταλογίσει τη σχετική δαπάνη στον μισθωτή.
Στην περίπτωση που ο μισθωτής της πλαζ προσλάβει ναυαγοσώστη τότε ο ανάδοχος θα αμειφθεί για τα υπόλοιπα 9/10 της οικονομικής του προσφοράς από τον Δήμο Βόλου.
Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά από 10:30 έως 17:30 και κάθε ναυαγοσώστης θα ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα 300 μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου.
Η διάρκεια του εκτελούμενου ναυαγοσωστικού έργου θα είναι για τρεις μήνες, Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος.
Να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ο επικεφαλής της παράταξης ΛΑΣ κ. Απ. Νάνος καταψήφισε.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου η αποδοχή δωρεάς της εταιρείας Coca – Cola 3Ε Ελλάδος σχετικά με τις αναπλάσεις αύλειων χώρων ενός βρεφονηπιακού και τεσσάρων παιδικών σταθμών του Δήμου Βόλου.
Καταψήφισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Απ. Νάνος με το σκεπτικό ότι «η εταιρεία έκλεισε και οδήγησε στην ανεργία δεκάδες οικογένειες. Τι κοινωνικό πρόσωπο να δείξει;» όπως υποστήριξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το