Τοπικά

«Φρένο» από τον ΟΛΒ σε άδειες για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Αγριά «Θ»

(φωτό αρχείου)

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν θα δώσει το φετινό καλοκαίρι άδειες για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε 14 καταστήματα της Αγριάς, που λειτουργούν παράνομα.
Οι κατασκευές που έχουν αναπτυχθεί δεν είναι νόμιμες, η Κτηματική Υπηρεσία ζήτησε παρέμβαση «για να τελειώνει το αίσχος» και ήδη δεν έχουν ανανεωθεί άδειες στη ζώνη λιμένα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Οι καταστηματάρχες κλήθηκαν και υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΒ, βάσει της οποίας αποδέχτηκαν να εφαρμόσουν κατασκευαστική μελέτη νομιμοποίησης των καταστημάτων Η μελέτη θα κοινοποιηθεί στην αρχιτεκτονική επιτροπή για έγκριση.
«Εμείς μέχρι να εγκριθεί η μελέτη και να εφαρμοστούν τα μέτρα νομιμοποίησης των καταστημάτων, γεγονός που αποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες, άδεια για τραπεζοκαθίσματα δεν πρόκειται να δώσουμε. Αυτό είναι ειλημμένη απόφαση και ενημερώσαμε το λιμεναρχείο για την επιβολή προστίμων. Το ίδιο θα πράξει και η κτηματική, εάν υπάρξει παράβαση του Νόμου», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος κ. Σταυριδόπουλος.

Για το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου
Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει παραχωρήσει μέχρι το 2021 το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Δήμο Βόλου, ο οποίος ζητεί και την εκμετάλλευση. Ο Οργανισμός Λιμένος δεν παραχωρεί την εκμετάλλευση και έλαβε χθες απόφαση γι’ αυτό, ενώ με επιστολή που θα στείλει στον Δήμο, θα τον καλέσει να επιδιορθώσει ως χρήστης του χώρου όλες τις ζημιές που έχει υποστεί ο χώρος και οι παιδικές χαρές, ειδάλλως να επιστρέψει το πάρκο στον ΟΛΒ.
«Η εκμετάλλευση του πάρκου δεν θα δοθεί στον Δήμο Βόλου, γιατί ανήκει στο δημόσιο και δεν μπορεί αυτό να συμβεί. Ο Δήμος έχει τη χρήση του πάρκου και αν δεν μπορεί να το συντηρήσει, να το επιστρέψει στον ΟΛΒ και θα το αναλάβουμε εμείς. Εμείς θα φτιάξουμε τις παιδικές χαρές, εμείς θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές, που αρνείται να επιδιορθώσει ο Δήμος. Η χρήση του ανήκει και οφείλει να παρεμβαίνει. Σύμφωνα με τομ Νόμο εμείς δεν έχουμε σήμερα δικαίωμα παρέμβασης. Ας το επιστρέψει και θα το φροντίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΒ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το