Τοπικά

Καλούν σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καλεί  τους πολίτες σήμερα στις 18:00 στο Δημαρχείο προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κύριο θέμα την καύση των σκουπιδιών και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου αναφέρει:
“Θεωρούμε επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών την καύση πλαστικών, λυματολάσπης, μοριοσανίδων και άλλων αποβλήτων από τους μη συμβατούς κλιβάνους μιας βιομηχανίας που βρίσκεται μέσα στο Δήμο Βόλου. Η ατμόσφαιρα της πόλης μας είναι ήδη επιβαρυμένη και θα επιβαρυνθεί μελλοντικά με επικίνδυνες ουσίες από την καύση πλαστικών.
Το περιβάλλον δεν μας ανήκει. Το δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές και έχουμε βάσιμους λόγους να λέμε όχι στην καύση στερεών αποβλήτων και ναι στην ανακύκλωση. Αρνούμαστε πολύτιμοι οικονομικοί πόροι του Δήμου μας να αξιοποιηθούν στη δημιουργία μονάδας SRF. Οραματιζόμαστε μία πόλη που θα επαναχρησιμοποιεί, θα κομποστοποιεί και θα ανακυκλώνει το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων. Λέμε ναι στη βιώσιμη ανάπτυξη και όχι στην ανάπτυξη με κάθε τίμημα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το