Ελλάδα

Ισόβια στον συζυγοκτόνο του Βελβεντού που φρέζαρε την γυναίκα του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και ένα χρόνο για περιύβριση νεκρού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, στον Τάσο Τσιουχάρα για τον θάνατο της 37χρονης γυναίκας του Ανθής Λινάρδου τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη του εγκλήματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.

Η πρόταση των ενόρκων σε ότι αφορά την ενοχή του δράστη του στυγερού εγκλήματος ήταν ομόφωνη.

Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου στις 23.00.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της δίκης η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας της Ανθής Λινάρδου, Παρασκευή Σββίδου, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένοι με την έκβαση της δίκης. Ωστόσο όπως τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι λυπάται πάρα πολύ επειδή κατά πρώτον έκανε κακό στον εαυτό του, κατά δεύτερο στα παιδιά και κατά τρίτον στους συγγενείς τους, χωρίς να αναφέρει καθόλου το όνομα της συζύγου του.

Το βίντεο με τις δηλώσεις της συνηγόρου πολιτικής αγωγής και του συνηγόρου υπεράσπισης του Τάσου Τσιουχάρα:


Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βίντεο: senra.com.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το