Κόσμος

ΗΠΑ: Τέσσερις σοβαρά τραυματίες από κεραυνό κοντά στον Λευκό Οίκο

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν χτυπήθηκαν από κεραυνό κοντά στον Λευκό Οίκο.
Οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο πάρκο Λαφαγιέτ στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια μιας βίαιης καταιγίδας όταν χτυπήθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής. Λόγω της εγγύτητας του πάρκου με την έδρα της προεδρίας των ΗΠΑ, μέλη της μυστικής υπηρεσίας ήταν από τα πρώτα άτομα που βοήθησαν τα θύματα. Οι ταυτότητες των τραυματιών δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο κεραυνός χτύπησε τα τέσσερα άτομα κοντά σε ένα δέντρο δίπλα στον φράχτη που περιβάλλει το συγκρότημα του Λευκού Οίκου το απόγευμα της Πέμπτης.
«Και οι τέσσερις υπέφεραν από κρίσιμους, απειλητικούς για τη ζωή τους τραυματισμούς», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους η DC Fire και η EMS. «Καταφέραμε να περιθάλψουμε και να μεταφέρουμε γρήγορα και τους τέσσερις ασθενείς και μεταφέρθηκαν όλοι στα νοσοκομεία της περιοχής».
Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη διαπιστώσει εάν γνωρίζονταν μεταξύ τους και τι έκαναν πριν από τον κεραυνό.

Στον απόηχο του συμβάντος, μέρος του πάρκου παρέμεινε κλειστό, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να βρίσκονται στο σημείο.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για καταιγίδα για την περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης.
Η πλατεία Λαφαγιέτ είναι ένα δημόσιο πάρκο επτά στρεμμάτων ακριβώς βόρεια του Λευκού Οίκου. Συχνά είναι γεμάτο από επισκέπτες, ειδικά το καλοκαίρι.

Πηγή: BBC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το