Τοπικά

Ημερίδα στον Βόλο με θέμα “Τα αόρατα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης”

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 18.00 – 20.30 στην πόλη του Βόλου στο εκθεσιακό κέντρο την 2η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Τα αόρατα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης».
Σκοπός είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης για τα αόρατα συμπτώματα και αόρατες επιπτώσεις της Πολλαπλής Σκλήρυνση. Η φετινή ενημερωτική ημερίδα προγραμματίζεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας 30 Μαΐου για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Κοντά στους ανθρώπους με Σκλήρυνση θα είναι ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδα Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών», όπου μέσα από τον κοινωνικό στόχο θα γίνει ενημέρωση του συλλόγου και της δράσης «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών».

Έπειτα θα ακολουθήσει η ενημέρωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση από τους προσκεκλημένους ιατρούς πανεπιστημιακούς και ιδιώτες, οι οποίοι είναι, ο κ. Νικολαΐδης Ιωάννης, νευρολόγος, MD, PhD, Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Β Νευρολογική Κλινική ΑΠΘ, ο κ. Δαρδιώτης Ευθύμιος: διευθυντής Νευρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Γιασλακιώτης Βασίλειος ΙMD, ιατρός χειρούργος γυναικολόγος μαιευτήρας – βιολόγος, υποψ. διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτής της Αμερικανικής Ακαδημίας Μαιευτικών – Γυναικολογικών Επειγόντων ALSO®ALSG® Instructor, η κ. Βαϊοπούλου Αρετή οφθαλμίατρος χειρουργός και η Αθανασία Λιοζίδου, BPsych, MPsych, MPH, κλινικός νευροψυχολόγος, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center & Κ.Α.Α. Φιλοκτήτης, IASO GROUP ερευνήτρια Νευροψυχολογικού Εργαστηρίου, Α’ Νευρολογική Κλινική, ΕΚΠΑ & Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ. Γενικός γραμματέας Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ), εκπρόσωπος ΕΝΨΕ στην Federation of the European Societies of Neuropsychology (FESN).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις αισιόδοξες και ελπιδοφόρες χορογραφίες ειδικά εμπνευσμένες από τα παιδικά χορευτικά τμήματα των κοινωνικών κέντρων. Τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με βραβεύσεις για γιατρούς – ομιλητές (τιμητικές πλακέτες) και συλλόγων εκ των οποίων είναι: Ο σύλλογος «Άγγελοι της Χαράς», ο σύλλογος «Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες ΜΟΝΟ Άνθρωποι», Όραμα Ελπίδα, η ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ, το σωματείο κινητικά αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», η Παγκόσμια Αγκαλιά για την κοινωνική προσφορά τους στον χώρο της υγείας και των ανθρώπων με αναπηρία. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με μπουφέ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το