Άρθρα

«Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» 

Του Τριαντάφυλλου Παπαϊωάννου *

Γεννήθηκα στα Κανάλια Μαγνησίας το 1964.
Τελείωσα το Δημοτικό και Γυμνάσιο στα Κανάλια και το Λύκειο στον Βόλο.
Σπούδασα στη σχολή Διοίκησης & Οικονομίας (τμήμα Λογιστών).
Εργάζομαι ως λογιστής (ελεύθερος επαγγελματίας) από το 1988 έως σήμερα και διατηρώ δικό μου λογιστικό γραφείο στον Βόλο.
Είμαι παντρεμένος και μένω στον Βόλο.
Διετέλεσα:
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2003 – 2004) στον πρώην Δήμο Κάρλας .
Αντιδήμαρχος (2005 – 2006) στον πρώην Δήμο Κάρλας.
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καναλίων (2011 – 2014).
Δημοτικός σύμβουλος (2014 – 2016) στον Δήμο Ρήγα Φεραίου .
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2017 – σήμερα) στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (2003-2006).
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (2015 – σήμερα).
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μαγνησίας και πολλές ακόμη συμμετοχές σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους.
Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής μου στον Δήμο (τότε Κάρλας, τώρα Ρήγα Φεραίου), αποφάσισα στις ερχόμενες εκλογές να συμμετέχω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Νίκου Τσιλιμίγκα «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας».
Τρεις ήταν κυρίως οι λόγοι που συνέβαλαν στην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος:
1ον. Πιστεύω ότι η διάρκεια θητείας κάποιου στον ίδιο Φορέα θα πρέπει να περιορίζεται σε δύο τετραετίες, ειδικά όταν κάποιος εκλέγεται με τον συνδυασμό που πλειοψήφησε.
2ον. Θεωρώ εξίσου σημαντική και σίγουρα μεγαλύτερη τη συμβολή της Περιφέρειας στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.
3ον Πιστεύω ότι ο νέος Νόμος (Κλεισθένης), που φέρνει για πρώτη φορά την απλή αναλογική, είναι πρόκληση, γιατί εκτός των άλλων ωθεί σε μετεκλογικές συνεργασίες, επιβάλλοντας σε αυτούς που θα εκλεγούν να έχουν τέτοιες αντιλήψεις.
Αρκετοί πολίτες της Μαγνησίας με γνωρίζουν, λόγω της ενασχόλησής μου όλα αυτά τα χρόνια με τα κοινά αλλά και από τις δημόσιες τοποθετήσεις μου στα σοβαρά θέματα του Νομού. Πολλοί όμως είναι και αυτοί που δεν με γνωρίζουν.
Γι’ αυτούς που γνωρίζουν το έργο μου ελπίζω να στηρίξουν τη νέα προσπάθειά μου όπως άλλωστε έπρατταν όλα τα προηγούμενα χρόνια γιατί απλά γνωρίζουν ότι την επόμενη μέρα (ότι και να γίνει στις εκλογές) όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό του τόπου μας.
Γι’ αυτούς που δεν με γνωρίζουν, θέλω να τους πω, να μην με ψηφίσουν χωρίς πρώτα να ψάξουν, να μάθουν, αν πραγματικά αξίζω την ψήφο τους.
Το ίδιο ζητώ να πράξουν και για τους υπόλοιπους υποψήφιους.
Η ψήφος «είναι ιερή», γιατί καθορίζει το μέλλον μας και δυστυχώς σε περίπτωση λάθους δεν διορθώνεται τουλάχιστο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Γι’ αυτούς που (όχι και άδικα) έχουν αγανακτήσει με υποψηφίους, που κάθε τέσσερα χρόνια τους θυμούνται, για να τους ζητήσουν την ψήφο τους και άρα δεν θα πάνε καν να ψηφίσουν, έχω να τους πω τα εξής: Είτε πάνε να ψηφίσουν, είτε όχι, κάποιοι θα εκλεγούν. Να σκεφτούν ότι η απαξίωση της Πολιτικής και το «σλόγκαν» «όλοι ίδιοι είναι», μόνο προβλήματα έφερε. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή στις εκλογές τόσο πιο δύσκολο για τους «ανίκανους», τους «επαγγελματίες πολιτικούς» και τους «ακραίους», να εκλεγούν. Αυτοί που από «επιλογή» δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν, είναι συνήθως αυτοί που έχουν άποψη και προτάσεις για τα θέματα που απασχολούν όλους μας. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την «αλλαγή». Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους και ιδιαίτερα στους νέους καλή δύναμη, καλό και δημιουργικό αγώνα με επιχειρήματα και προτάσεις, που να μπορούν να υλοποιηθούν.
Ζητώ την ψήφο σας και υπόσχομαι ότι είτε με ψηφίσετε, είτε όχι, θα προσπαθώ πάντα για το καλό του τόπου, γιατί βαθιά πιστεύω ότι η πιο αξιόλογη «θέση» είναι αυτή του ενεργού πολίτη.

*Ο Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το