Τοπικά

Ημερίδα για τα μαθηματικά με αγωνία για την αποδυνάμωσή τους στο Λύκειο

Αποψιλώνονται τα τελευταία χρόνια τα μαθηματικά τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται σε μαθήματα που είναι γραπτώς εξεταζόμενα το καλοκαίρι, ενώ οι μαθηματικοί δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την όλη εξέλιξη.
Φέτος για πρώτη φορά οι μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου δεν θα εξεταστούν γραπτώς το καλοκαίρι στο μάθημα της γεωμετρίας. Επομένως η βαθμολογία τους στο συγκεκριμένο μάθημα θα προκύψει από την επίδοση που θα έχουν από τους προφορικούς βαθμούς στα δύο τετράμηνα.
Επίσης το μάθημα της άλγεβρας στη Β’ Τάξη Λυκείου θα το διαγωνιστούν γραπτώς το καλοκαίρι μόνο οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης.
Τέλος στις πανελλαδικές εξετάσεις εδώ και λίγα χρόνια οι υποψήφιοι για τις σχολές επιστημών υγείας δεν είναι υποχρεωμένοι να εξετάζονται στα μαθηματικά.
«Δυστυχώς τα μαθηματικά τα τελευταία χρόνια έχουν παροπλιστεί, αφού βγήκαν από τις πανελλαδικές εξετάσεις για τις ιατρικές σχολές. Επίσης η γεωμετρία αφαιρέθηκε ως γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα στη Β’ Τάξη Λυκείου. Γίνονται συνεχώς ενέργειες για την αποδυνάμωσή τους και αυτό είναι μείον που θα φανεί μακροπρόθεσμα στα παιδιά με όχι καλά αποτελέσματα. Και μολονότι υπήρξαν διαμαρτυρίες στο υπουργείο παιδείας, αυτό δεν άλλαξε. Μάλιστα παγκοσμίως η γεωμετρία είναι από τα βασικά μαθήματα που διδάσκεται με τάσεις αυξητικές. Αλλά στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο και αυτό είναι λυπηρό» ανέφερε η πρόεδρος της μαθηματικής εταιρείας Μαγνησίας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου.

Στο μεταξύ η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Ν. Μαγνησίας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών της δράσεων διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«Τα Μαθηματικά της Γ’ Λυκείου & οι Πανελλαδικές Εξετάσεις»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με: α) Τη Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας και β) τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικού έργου Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παναγιώτου Κωνσταντίνο.
Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και σε καθηγητές μαθηματικούς της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 από 10.45-13.30, στο Αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου Βόλου (Κύπρου 9-Λ. Βύρωνος) με ομιλητές τους:
Α) Παναγιώτου Κωνσταντίνο, μαθηματικό, συντονιστή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικού έργου Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα: «Πανελλαδικές Εξετάσεις -Τελευταία Επανάληψη».
Β) Θωμαΐδη Ιωάννη, δρ. Μαθηματικών, τ. σχολικό σύμβουλο με θέμα: «Πανελλαδικές εξετάσεις Μαθηματικών στην Γ΄ Λυκείου: «Επιλογή των θεμάτων, βαθμολόγηση των γραπτών και επιδόσεις των μαθητών την τελευταία τριετία» και
Γ) Μαυρίδη Γεώργιο, μαθηματικό, εκδότη, συγγραφέα με θέμα: ««Μερικές απόψεις για τη διδασκαλία των Μαθηματικών στη Γ’ Λυκείου».
Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το