Τοπικά

Είκοσι χρόνια Μουσικό Σχολείο Βόλου

Μεγάλη συναυλία με τους καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη λειτουργία του Μουσικού πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του σχολείου.
Η εκδήλωση είχε τίτλο «20 Χρόνια Μαζί…» και η αίθουσα κατακλύστηκε από κόσμο.
Με τη σκέψη πως οι καθηγητές μουσικής εκτός από το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο δεν παύουν να είναι και σημαντικοί καλλιτέχνες, το Μουσικό Σχολείο Βόλου οργάνωσε χθες συναυλία με τους καθηγητές του οι οποίοι εμφανίστηκαν ως μουσικοί και δεξιοτέχνες παρουσιάζοντας έναν άλλο ρόλο και «μουσικό λόγο».
Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί είχαν την τύχη να τους απολαύσουν και τους χειροκροτήσουν θερμά σε μια συναυλία με ιδιαίτερη βαρύτητα και συναισθηματική φόρτιση.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε μια μεγάλη γκάμα έργων και συνθετών, από τους Chopin, Liszt, Debussy, Dvorzak αλλά και Piazzola, Lucio Dalla, Κωνσταντινίδη.
Το Μουσικό σχολείο έχει καταφέρει να σημειώνει κάθε χρόνο σημαντικές διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ πολλοί μαθητές σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις και στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Σημειώνεται πως αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από γονείς που τα παιδιά τους θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για εισαγωγή στο Μουσικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το