Τοπικά

Τιμήθηκαν Βολιώτισσες μητέρες για τον καθημερινό αγώνα αγάπης και προσφοράς

Από τραγούδια και λόγια για την αξία και το ρόλο της μάνας που χθες είχε την τιμητική της, πλημμύρισε το αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, όπου διοργανώθηκε από το σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και  Βορείων Σποράδων ξεχωριστή εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και Βολιώτισσες μητέρες που από τον δικό τους χώρο έχουν καθημερινό αγώνα για την ανατροφή των παιδιών τους, την επιβίωση της οικογένειάς τους μέσα σε συνθήκες κρίσης, αλλά και την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου.

Η εκδήλωση στηρίχθηκε και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ένωση Γονέων Βόλου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συμμετείχαν τα μουσικά σύνολα από το 13ο και 27ο Δημοτικά Βόλου και το σχολείο Άλλης Μεριάς.

Οι κ.κ. Σ. Μπαρτζιώκα και Μ. Αισώπου

Η πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και  Βορείων Σποράδων κ. Σούλα Μπαρτζιώκα ανέφερε πως ένα σωματείο πολιτισμού όπως είναι οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου δεν μπορούσε παρά να διοργανώσει και εκδήλωση για το πιο ιερό πρόσωπο της ύπαρξης που είναι η μητέρα. Γιατί αυτός είναι πολιτισμός, ο σεβασμός».

Η ίδια επισήμανε πως ο ρόλος της μητέρας γίνεται πιο απαιτητικός στη σημερινή εποχή, όπου συνδυάζει την μητρότητα, με την οικογένεια και την εργασία. Μάλιστα η κρίση έπληξε στους χώρους εργασίας ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, όπου φαίνεται να μειώνονται οι πολύτεκνες οικογένειες. Και γι’ αυτό η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί δίπλα στη μητέρα μέσα από διάφορες δομές, όπως Παιδικούς Σταθμούς.

«Να ενώσουμε την ευχή μας για όλες τις μάνες του κόσμου, όλες τις μάνες που δοκιμάζονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και για την Ελληνίδα μάνα που τραβά τον ανήφορο στους δύσκολους καιρούς μας αναζητώντας την ελπίδα και προσμένοντας καλύτερες μέρες για τα παιδιά τους» συμπλήρωσε η κ. Μπαρτζιώκα.

Οι μητέρες που τιμήθηκαν χθες είναι οι εξής:

 1. Μάρω Αισώπου Έχει τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Ειδικεύτηκε στην Αμερική, στην ενεργό συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού, ασχολείται με το θέατρο, γράφει ποιήματα, βιβλία, έχει διακριθεί…
 2. Αμαλία Βελίτσου Πολύτεκνη, εργαζόμενη, μητέρα πέντε παιδιών, συμμετέχει σε αρκετούς συλλόγους γονέων, για πάνω από δέκα χρόνια, γυναίκα της προσφοράς.
 3. Ελένη Κουτμάνη μητέρα και συμμετέχουσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, με πολύχρονη και επίμονη δράση για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στο ΤΕΕ.
 4. Ελένη Πατέρη μητέρα και επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά και συμμετέχουσα σε συλλόγους γονέων, όπως στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου.
 5. Γεωργία Μπίτση μητέρα τριών παιδιών, επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, συμμετέχουσα σε πολλούς συλλόγους γονέων έως σήμερα όπως και στην Ένωση, αλλά και σε άλλους εθελοντικούς συλλόγους με ποικίλα ενδιαφέροντα.
 6. Ελένη Μανιάτη-Βεργίνη μητέρα δύο παιδιών με διάθεση προσφοράς και συμμετέχουσα στο Δ.Σ. της Ένωσης, με εθελοντική αγόγγυστη προσφορά.
 7. Λίτσα Χαρίτου μητέρα τεσσάρων παιδιών με πολυσχιδή δράση σε συλλόγους γονέων, την Ένωση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και με ιδιαίτερη αδυναμία στο θέατρο.
 8. Έφη Διανέλλου μητέρα δύο κοριτσιών, καθηγήτρια, συμμετέχουσα σε αρκετούς ως σήμερα συλλόγους γονέων με ενεργή και αναγνωρισμένη δράση, στην Ένωση, αλλά και σε κοινωνικούς εθελοντικούς φορείς.
 9. Λιάνα Πασχούδη μητέρα, εκπαιδευτικός και επί σειρά ετών συμμετέχουσα με ιδιαίτερη επιτυχία ως προς τα αποτελέσματα, σε σύλλογο γονέων αλλά και στην Ένωση, με έμφυτο το χάρισμα του εθελοντισμού και της προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο.
 10. Μπορτζελάκη – Κάρρου Χαρίκλεια πολύτεκνη μητέρα.
 11. Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου επίτιμη προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, αντιπρόεδρος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», μητέρα δύο παιδιών. Τιμάται για τη συνεχή προσφορά της στον πολιτισμό.
 12. Σούλα Βακουφτσή για την προσφορά της ως πρόεδρος των Τριτέκνων Μαγνησίας και τον συνεχή αγώνα της. Μάνα τριών παιδιών.

Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το