Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, την Παρασκευή 21 Μαϊου.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε την Πρύτανι, κ. Χρυσή Βιτσιλάκη, και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την τιμητική πρόσκληση στον θαυμαστό κόσμο της έρευνας και της καινοτομίας.
Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε σχετικά «O 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που υλοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας & Έρευνας -Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης» απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, στους μαθητές όλων των τάξεων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Οι τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλληλοϋποστηρίζονται, συνεργάζονται και αποδεικνύουν την ευεργετική αλληλεπίδραση και συνέργεια μέσα από πλήθος δράσεων, όπως η σημερινή.
Κάθε αρχή, κάθε νέος θεσμός, κάθε καινούργια ιδέα για βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση ανοίγει ακόμα ένα πεδίο δραστηριότητας, δημιουργίας, εξερεύνησης, κατάκτησης.
Η εκπαίδευση συναντά τον σκοπό της, πραγματώνεται μέσα από αυτόν και προσφέρει οφέλη και ανταμοιβή σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, θερμοκοιτίδες πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας, αναγνωρισμένου ακαδημαϊκού έργου, ποιοτικής γνώσης, μπαίνουν μπροστά και εκπληρώνουν την ηθική υποχρέωση της αξίας και της υπεροχής τους, μεταλαμπαδεύοντας τα ιδανικά της επιστημοσύνης, της έρευνας, της συμμετοχής, της συνεργασίας, της καινοτομίας, της εξέλιξης.

Μέσα από τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την ακαδημαϊκή εγκυρότητα και το επιστημονικό ήθος του καταξιωμένου, εντός και εκτός συνόρων, Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και το, εξαιρετικού επιπέδου, έργο, που καταθέτει καθημερινά, ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στο όραμά μας για ένα σύγχρονο και καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα, εξωστρεφές και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του 21ου αιώνα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το