Τοπικά

Η μεγάλη αναβάθμιση των logistics στον Βόλο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν οι νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις στη Μαγνησία με στόχο τη διασύνδεση των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙ.ΠΕ) της περιοχής, του λιμένα Βόλου και του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται για την Σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού και του αεροδρομίου της Ν Αγχιάλου με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα θα επικαιροποιηθούν/ολοκληρωθούν οι μελέτες της μονής σιδηροδρομικής γραμμής από κατάλληλο σημείο εντός του σιδηροδρομικού σταθμού Λατομείου και για μήκος 34,92χλμ. περίπου, δηλαδή μέχρι τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας SOVEL.

Οι προσφορές για το έργο είναι προγραμματισμένες για τις 15 Σεπτεμβρίου. Ο καθαρός χρόνος εκπόνησης ορίζεται σε 12 ημερολογιακούς μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των Μελετών ορίζεται σε 18 ημερολογιακούς μήνες συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων.

Το έργο περιλαμβάνει και την εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης του έργου, οπότε αν όλα πάνε με βάση το χρονοδιάγραμμα ο διαγωνισμός για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης αναμένεται εντός του 2023.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το