Ελλάδα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία και τη Γορτυνία

Ακόμη μία μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς έδωσαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την εκ νέου δημιουργία πύρινου μετώπου.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρούσαν ακόμα και σε δύσβατα σημεία της ορεινής Γορτυνίας, ενώ στη γειτονική περιοχή του όρους Μαινάλου είχαν δημιουργηθεί από τα μηχανήματα έργου οι αντιπυρικές ζώνες, για να μην πλησιάσει η φωτιά.

Μαζί με τους πυροσβέστες πάλευαν και κάτοικοι, οι οποίοι, με όποια δικά τους μέσα διέθεταν, βρίσκονταν κοντά στους οικισμούς ώστε να προστατεύσουν σπίτια και άλλα οικήματα, που δεν έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ το γεγονός ότι τα ελικόπτερα μπορούν να κάνουν υδροληψία από τον ποταμό Λάδωνα, τους επιτρέπει να κάνουν συχνές ρίψεις νερού.

Τις τις πρώτες πρωινές ώρες, φαίνεται πως εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, και συγκεκριμένα στις περιοχές Αετοράχη, Νεοχώρι, Οχθια και η Καλλιάνη.

Δίνεται μάχη με τις φλόγες ώστε να μην δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο μέτωπο που θα μπορούσε να απειλήσει σπίτια. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι αισιόδοξες ότι θα τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές.

Παράλληλα, στην Ηλεία, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, συγκεκριμένα σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ώστε να μην περάσει η φωτιά που καίει στη Γορτυνία. Επίσης, πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας σε περιοχές όπου έκαιγαν μικρές εστίες φωτιάς.

Φωτιά στην Αρκαδία: Εκκενώσεις οικισμών και μεγάλες καταστροφές
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν εστίες φωτιάς στις περιοχές Καλλιάνι, Καστράκι, Πυρρή, Λιβαδάκι και Νεοχώρι, με το τελευταίο να στρέφει επάνω του τη μεγαλύτερη προσοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νωρίς χθες  το απόγευμα, είχε γίνει εισήγηση για εκκένωση των χωριών Καλλιάνι, Οχθια και Αετοράχη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το