Τοπικά

«Η κυβέρνηση σφραγίζει τα στόματα των Επιστημόνων παίρνοντας πλήρη ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας»

Αιφνιδιαστικά, εκπρόθεσμα και παράτυπα, όπως συνηθίζει να νομοθετεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα, έφερε τις προηγούμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία (άρθρο 4)τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο λειτουργία των ως άνω επιτροπών».
Πέρα από τις Επιτροπές που συμμετέχουν οι επιστήμονες, που έχουν γνωμοδοτικό ρόλο και οφείλουν να είναι ανεξάρτητες, ο κ. Μητσοτάκης προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δίνει «ασυλία» και «ακαταδίωκτο» σε πολιτικά στελέχη της ΝΔ, μια και η Επιτροπή Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες απαρτίζεται και από αυτά.
Επίσης προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι τα παραπάνω μέλη δεν μπορούν όχι μόνο να διωχθούν, αλλά ούτε καν να εξεταστούν στο πλαίσιο προφανώς μιας πιθανής εισαγγελικής έρευνας ή μιας προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή.
Και το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι, τι ακριβώς φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και σπεύδει άρον άρον να αποκλείσει οποιαδήποτε πρόσβαση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την πανδημία και να «σφραγίσει» τα στόματα των μελών των επιτροπών;
Μήπως η εσπευσμένη αυτή κίνηση έχει να κάνει με την πρόσφατη διαρροή μέρους των Πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, στο οποίο φανερώνονται οι πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση στους επιστήμονες για την επικύρωση ήδη προειλημμένων αποφάσεων;
Όπως και να έχει με την τροπολογία αυτή δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας της χώρας.
Οι συνεχείς παλινωδίες, τα 3.000 κρούσματα και οι 80 θάνατοι συμπολιτών μας καθημερινά μετά από έξι μήνες σκληρού lockdown, η στέρηση από τον κόσμο ενός ακόμη Πάσχα, όλοι οι λάθος χειρισμοί έχουν ονοματεπώνυμο και είναι αυτό του κ. Μητσοτάκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το