Τοπικά

Η Γεννηματά στον Αλμυρό- “Χρειάζεται άμεσα αλλαγή του τρόπου οργάνωσης της πολιτικής προστασίας”

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων και τον Αλμυρό, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και εκπροσώπους φορέων, ενώ περιόδευσε και στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία. Τόνισε πως τα μέτρα και τα κονδύλια για αποκαταστάσεις που εξήγγειλε η Κυβέρνηση είναι ανεπαρκέστατα αλλά άμεσα θα πρέπει να διοχετευθούν οι πόροι στις τοπικές κοινωνίες.

Όπως είπε, το μέγεθος της καταστροφής δείχνει ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή του τρόπου οργάνωσης της πολιτικής προστασίας στη χώρα και βέβαια άμεση κατασκευή σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση.
Τα μέτρα ανακούφισης που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, αλλά δεν αρκούν. Η περιοχή χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο , με
ρευστότητα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, , αλλά και με άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ιδιαίτερα στους παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν τούτη την ώρα σοβαρό πρόβλημα.
Το ολοκληρωμένο σχέδιο που χρειάζεται η περιοχή πρέπει να αξιοποιήσει πόρους και από τον προϋπολογισμό και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ αλλά και από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης.
Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται εδώ όχι μόνο για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους και να αναδείξει τα προβλήματα, αλλά κυρίως για να δεσμευτούμε απέναντί σας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και την πίεση στην κυβέρνηση, μέχρι να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών αλλά και της ευρύτερης περιοχής που έχει πληγεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το