Τοπικά

Η απάντηση του Κ. Μαραβέγια στην Επιτροπή Πολιτών για τη συνεργασία με την ΑΓΕΤ

Από το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαραβέγια εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Απαντώντας στις επικρίσεις της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, αλλά και στις αιχμές που άφησαν εις βάρος του οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δωρεά αντιδραστηρίων από την ΑΓΕΤ στο Νοσοκομείο Βόλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επισημαίνει ότι:

«Επιμένω ότι η δωρεά του Ομίλου Ηρακλής και κάθε δωρεά ιδιωτικής εταιρείας που ενισχύει την προσπάθεια του κράτους να αντιμετωπίσει συνθήκες έκτακτης ανάγκης, όπως αυτές που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, δεν μπορεί να είναι απορριπτέα. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται το γεγονός ότι όλες οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να υπόκεινται στους προβλεπόμενους ελέγχους. Είναι άλλο πράγμα η εταιρική κοινωνική ευθύνη και άλλο η ευθύνη των δημοσίων υπηρεσιών να διενεργούν ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας. Αντιλαμβάνομαι τη στάση της ΑΓΕΤ ως ένα ακόμη παράδειγμα συστράτευσης του ιδιωτικού τομέα σε μια γενικότερη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της χώρας απέναντι σε έναν δύσκολο «εχθρό».

Σε κάθε περίπτωση, την καλύτερη απάντηση σε όσους έσπευσαν να εξαπολύσουν τα βέλη τους εναντίον μου, αποτελούν τα λόγια του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ηλία Καραμέτου, ο οποίος με ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία λέγοντας ότι η συγκεκριμένη δωρεά θα δώσει βαθιά ανάσα στο «Αχιλλοπούλειο», καθώς τα αντιδραστήρια έχουν ήδη εξαντληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και η νέα παραγγελία καθυστερεί. Όσοι θεωρούν μεμπτή την προσφορά της ΑΓΕΤ, ας ζητήσουν από τους γιατρούς να μην τα χρησιμοποιήσουν, αλλά μετά οι ίδιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην τοπική κοινωνία γι’ αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το