Τοπικά

Για δώδεκα ανθρωποκτονίες κατηγορείται ο ψευτογιατρός

Αυξάνει ο αριθμός των φερόμενων ως θυμάτων του ψευτογιατρού, που παρουσιαζόταν με το ψευδώνυμο Νίκος Κόντος και είχε δράσει και στον Βόλο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Στέλιο Σούρλα, που μίλησε χθες στην «Θ», τα θύματα του ψευτογιατρού ανέρχονται σε 12, ενώ είχαμε 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και δεκάδες εξαπατήσεις ανυποψίαστων ανθρώπων, από τους οποίους πήρε πάνω από 840.000 ευρώ…

Ο κ. Σούρλας, που εκπροσωπεί έξι από τα θύματα του ψευτογιατρού, δήλωσε στη «Θ», ότι «το κατηγορητήριο είναι πολύ βαρύ. Καταγγέλλω προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης. Κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον Κοντοστάθη». Σημειώνεται ότι ο κ. Σούρλας είχε συναντήσει τον 47χρονο ψευτογιατρό σε μοναστήρι του Πηλίου, το οποίο επισκεπτόταν ο τελευταίος, καθώς φέρεται να είχε και αρκετούς Βολιώτες καρκινοπαθείς στο πελατολόγιό του… Ο 47χρονος ψευτογιατρός, που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, κατηγορείται ότι παραπλανούσε με δήθεν επιστημονικές περγαμηνές βαριά ασθενείς και τις οικογένειές τους, ότι θα τους γιατρέψει έναντι αδράς αμοιβής. Τα θύματά του φέρονται να έχασαν τη ζωή τους από τις κομπογιαννίτικες πρακτικές του. Η δράση του δήθεν ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον Νοέμβριο του 2019, μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονέων δύο ανήλικων καρκινοπαθών παιδιών 14 και 16 ετών, που πέθαναν, καθώς ο 47χρονος τους είχε πείσει να διακόψουν την θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν. Ο ψευτογιατρός, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προσέγγιζε “βαριές” περιπτώσεις ασθενών και υποσχόμενος ίαση, τους έπειθε να σταματούν τις θεραπείες τους, παρέχοντας “εξελιγμένα” φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε, περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε καταφέρει να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του, ποσό που υπερβαίνει τις 53 χιλιάδες ευρώ, ενώ εμφάνιζε τη σύζυγό του, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ως γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Η υπόθεση πήρε άλλη διάσταση, όταν χειρούργος γιατρός ιδιωτικής κλινικής στο κέντρο της Αθήνας, που έκανε μαζί του επέμβαση σε ασθενή, ανακάλυψε πως ο 47χρονος δεν ήξερε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση και έτσι ο επικεφαλής γιατρός του χειρουργείου ζήτησε την απομάκρυνσή του… Η σύζυγος πάντως του κατηγορούμενου αρνείται ότι ο άνδρας της έχει εξαπατήσει βαριά ασθενείς και μάλιστα παιδιά, προκαλώντας το θάνατό τους, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος και ότι είναι άδικο που τον κατηγορούν. «Δεν θα προκαλούσε ποτέ κακό σε παιδιά, γιατί ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών», επισημαίνει η σύζυγός του. Η γυναίκα φέρεται να βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, αφού τους έχουν δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς τους και η ίδια δεν εργάζεται, αλλά λαμβάνει μόνον ένα επίδομα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το